ERÚ: Bezpečnost přenosové soustavy je základ

26.08.2016 12:20

V rámci budování ochrany proti masivním přetokům elektrické energie z Německa probíhá instalace tzv. PST transformátorů v rozvodně společnosti ČEPS, a.s., v Hradci u Kadaně. Zástupci Energetického regulačního úřadu (ERÚ) byli během návštěvy rozvodny informováni, že poslední transformátor bude instalován v prvním čtvrtletí roku 2017.

ERÚ: Bezpečnost přenosové soustavy je základ
Foto: Facebook Aleny Vitáskové
Popisek: Alena Vitásková

ERÚ v rámci schválení desetiletých plánů rozvoje přenosové soustavy podpořil vybudování a zapojení transformátorů, respektive podpořil zajištění energetické bezpečnosti pro občany České republiky.

„Nové transformátory v budoucnu ochrání naše území před neplánovanými toky elektřiny, které by v krajním případě mohly způsobit značné národohospodářské škody v podobě blackoutu. Bezpečnost přenosové soustavy je základ,“ uvedla předsedkyně ERÚ Alena Vitásková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …