ERÚ: Konference k nové tarifní struktuře

12.01.2016 17:03

Dne 21. ledna 2016 v Kongresovém centru Praha se uskuteční odborná konference na téma: „Co přinese nová tarifní struktura v elektroenergetice?“ s podtitulkem „První oficiální informace o úpravě tarifů v elektroenergetickém sektoru po téměř 15 letech a spuštění veřejného konzultačního procesu.“

ERÚ: Konference k nové tarifní struktuře
Foto: ERÚ
Popisek: ERÚ

Konference je určena širšímu publiku, především obchodníkům s elektřinou, provozovatelům distribučních a lokálních distribučních soustav, výrobcům elektřiny, dalším odborníkům z oblasti energetiky, včetně maloodběratelů a velkoodběratelů a jedinečnou možností, jak se seznámit s navrhovanou novou tarifní strukturou a názory účastníků.

V dopolední části budou informace prezentovány zástupci Energetického regulačního úřadu (ERÚ) a Ministerstva průmyslu a obchodu (MPO). Představeny budou informační webové stránky k nové tarifní struktuře včetně avizovaného konzultačního procesu. Následovat budou informace o vzniku nové tarifní struktury, hlavní důvody pro její zavedení, podmínky její tvorby, základní podmínky výpočtu a srovnání se zahraničím. Odpolední část konference přinese informace o nové tarifní struktuře z pohledu jednotlivých účastníků trhu s elektřinou.

„Uvědomujeme si nutnost reagovat na vývoj na energetickém trhu. Proto vznikl projektový tým pod vedením ERÚ, který v posledních dvou letech připravil aktualizaci tarifního systému, jež bude odpovídat současnému stavu elektroenergetického sektoru a bude připraven reagovat na jeho budoucí vývoj bez výrazných úprav. Zejména ohrožení zákazníci musejí mít možnost se včas se změnami a jejich dopady seznámit, musejí mít možnost se vyjádřit a ERÚ je povinen se s jejich připomínkami vypořádat. Půjde o obří konzultační proces a jsme přesvědčeni, že nám pomůže systém nastavit ke spokojenosti všech účastníků energetického trhu,“ uvedla předsedkyně ERÚ Alena Vitásková.

Konferenci připracuje společnost Comenius ve spolupráci s ERÚ a MPO. Informace, program a možnost registrace na konferenci naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …