ERÚ: Mezinárodní odborná konference REMIT

20.11.2014 11:44

Pod záštitou Energetického regulačního úřadu se ve dnech 3. – 4. prosince 2014 uskuteční dvoudenní Mezinárodní odborná konference REMIT.

ERÚ: Mezinárodní odborná konference REMIT
Foto: ERÚ
Popisek: ERÚ

Konference se koná v Clarion Congress Hotelu Ostrava a jejím cílem je seznámit odbornou veřejnost s povinnostmi vyplývajícími z Nařízení REMIT, s výkladem jednotlivých ustanovení a předpokládanými dopady Nařízení na velkoobchodní trh s energií.

Nařízení REMIT je Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1227/2011 ze dne 25. října 2011 o integritě a transparentnosti velkoobchodního trhu s energií. Na chystané konferenci vystoupí odborníci z politické a vědecké sféry, zástupci Evropské komise a zástupci jednotlivých regulačních úřadů Evropské unie (EU).

„Jsem ráda, že můžeme zaštítit tuto konferenci spolu s významnými regulátory Visegrádské čtyřky a za účasti předsedy Agentury pro spolupráci energetických regulačních orgánů (ACER) Alberto Pototschniga. Nařízení REMIT bude chránit evropské spotřebitele před manipulacemi na vnitřním energetickém trhu, které mohou podle odhadů evropských orgánů dosahovat až 70 miliard EUR ročně. Konference je uspořádána v pravý čas, aby se všechny subjekty, jichž se to týká, seznámily s nařízením REMIT a jeho implementací. Den před zahájením konference se uskuteční jednání regulátorů V4 s Alberto Pototschnigem o aktuálních otázkách v energetice,“ uvedla předsedkyně ERÚ Alena Vitásková.

Hlavními body programu konference bude implementace Nařízení REMIT z pohledu agentury ACER, adaptace na toto Nařízení REMIT  v České republice a dalších zemích, zamezení zneužívání velkoobchodního trhu s energií, ekonomický dopad Nařízení REMIT a další související témata.

"Význam a aktuálnost konference potvrzuje zájem zástupců klíčových institucí zúčastněných zemí a EU. Předpokládáme účast více než 150 odborníků z řady zemí EU,“ řekl manažer konference REMIT Vladimír Rimmel.

Záštitu nad konferencí převzalo Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR, předsedkyně Energetického regulačního úřadu Alena Vitásková, hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák a ústřední ředitel Státní energetické inspekce Pavel Gebauer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…