ERÚ: Návrh nové tarifní struktury byl zpracován v expertním týmu za účasti MPO

24.02.2016 10:40

Předsedkyně Energetického regulačního úřadu vítá zájem premiéra Bohuslava Sobotky o diskusi nad novými tarify

ERÚ: Návrh nové tarifní struktury byl zpracován v expertním týmu za účasti MPO
Foto: ERÚ
Popisek: ERÚ

Otevřený dopis předsedovi vlády Bohuslavu Sobotkovi týkající se skutečné situace při zavádění nové tarifní struktury dnes odeslala předsedkyně ERÚ Alena Vitásková.

„Nová tarifní struktura byla zpracována v širokém expertním týmu na základě vládou schválené Aktualizované státní energetické koncepce a Národního akčního plánu pro chytré sítě (oba materiály zpracované MPO) a za přímé účasti zástupců Ministerstva průmyslu a obchodu, OTE, ČEPS, Sdružení velkých spotřebitelů energie, ČEZ, ČEZ Distribuce, ČEZ Prodej, E.ON Distribuce, E.ON Energie, PRE, PREdistribuce, EGÚ Brno, SEVEN a České fotovoltaické asociace.

Již loni v létě jsem si nebyla jista, zda je nová tarifní struktura připravena tak, aby nepoškodila skupiny spotřebitelů, proto jsem si vyžádala oponentní posudky od dvou nezávislých institucí (ČVUT, PMAC). I ti mi doporučili tarifní strukturu co nejdříve zavést. Vzhledem k mým pochybnostem jsem přes doporučení expertního týmu a oponentních posudků odmítla novou tarifní strukturu podepsat a nařídila jsem veřejný konzultační proces,“ uvedla Alena Vitásková.

Dle vyjádření předsedkyně, ERÚ navrhne jednak úpravu tarifů, ale také další alternativní postupy, které by zabránily poškození skupiny spotřebitelů s tím, že bude pravděpodobně nutné upravit také Aktualizovanou Státní energetickou koncepci a Národní akční plán pro chytré sítě, které schválila vláda České republiky.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…