ERÚ: Veřejný konzultační proces k návrhu nové tarifní struktury byl ukončen

01.07.2016 10:27

Ke dni 30. června Energetický regulační úřad (ERÚ) ukončil veřejný konzultační proces k návrhu nové tarifní struktury, která se má na hladině nízkého napětí dotknout téměř 6 miliónů zákazníků. Jedná se o nejrozsáhlejší konzultace s občany České republiky (ČR), které se v novodobé historii ČR odehrály.

ERÚ: Veřejný konzultační proces k návrhu nové tarifní struktury byl ukončen
Foto: ERÚ
Popisek: ERÚ

Konzultační proces trval téměř půl roku a ERÚ si váží všech připomínek, které zaměstnanci obdrželi od laické i odborné veřejnosti, a přibližně 16 tisíc z něj získaných podnětů nyní vyhodnocují.

Konzultace proběhly jak s občany, tak s jednotlivými zájmovými skupinami (např. Český zahrádkářský svaz, Svaz měst a obcí, Sdružení místních samospráv, Sdružení velkých spotřebitelů energie a Asociace pro využití tepelných čerpadel, apod.).

„Názor občanů, konečných spotřebitelů, je pro mě a náš úřad velmi důležitý a dovolím si říct, že zásadní. Tento názor nelze opomíjet, pokud má úřad naplňovat své zákonné poslání, což je mimo jiné ochrana spotřebitelů a vytváření rovných podmínek na energetickém trhu. Jako předsedkyně úřadu jsem si plně vědoma zodpovědnosti, která na úřadě v nastavení rovných tarifů spočívá. O dalších krocích chci veřejnost informovat v co nejkratším termínu. Již nyní chci znovu zopakovat, že nová tarifní struktura nebude nastavena na jistič, nedojde k poškození skupin spotřebitelů. Není možné necitlivým zásahem udělat z chráněných zákazníků zákazníky zranitelné, či část našich spoluobčanů uvrhnout do energetické chudoby. Povinností národního regulátora je ctít národní zájmy a chránit spotřebitele,“ sdělila předsedkyně ERÚ Alena Vitásková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…