ERÚ ke složce ceny na podporu elektřiny z POZE

02.12.2016 16:37

V souladu se zákonem č. 165/2012 Sb., o podporovaných zdrojích energie a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, stanovil Energetický regulační úřad pro rok 2017 složku ceny na podporu elektřiny z podporovaných zdrojů energie ve výši předpokládaných nákladů na podporu elektřiny v roce 2017, tedy přibližně ve výši 2,6 mld. Kč.

ERÚ ke složce ceny na podporu elektřiny z POZE
Foto: ERÚ
Popisek: ERÚ

Předpokládaná výše vyplacené podpory vychází z cenového rozhodnutí ERÚ č. 5/2016, kterým se stanovuje podpora pro podporované zdroje energie, které vychází z již vydaných rozhodnutí Evropské komise ve věci notifikace.

Pro konečné zákazníky to znamená meziroční pokles výše složky ceny na podporu elektřiny z podporovaných zdrojů energie o desítky procent. Níže uvedená tabulka uvádí průměrné platby za složku ceny na podporu elektřiny vztažené na odebrané množství elektřiny u zákazníků na jednotlivých napěťových hladinách.

Výše složek ceny na podporu elektřiny z podporovaných zdrojů energie je stejná pro všechny hladiny, nicméně průměrná platba za složku ceny na podporu elektřiny z podporovaných zdrojů energie vztažená na odebrané množství elektřiny klesá s využitím rezervovaného příkonu zákazníka.

Dne 28. listopadu 2016 byla vydána tisková zpráva Evropské komise: „Komise schválila český režim podpory pro energii z obnovitelných zdrojů“. Energetický regulační úřad bude analyzovat dané rozhodnutí a následně aktualizovat složku ceny na podporu elektřiny pro rok 2017, jakmile obdrží notifikační rozhodnutí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…