ERÚ se dohodl s regulovanými subjekty na metodice IV. regulačního období v elektroenergetice

27.05.2015 18:00

Na podmínkách nastavení metodiky pro IV. regulační období v elektroenergetice se dnes v Praze dohodlo vedení Energetického regulační úřad (ERÚ) se zástupci všech regulovaných subjektů.

ERÚ se dohodl s regulovanými subjekty na metodice IV. regulačního období v elektroenergetice
Foto: ERÚ
Popisek: ERÚ

IV. regulační období začne platit od 1. ledna 2016 a bude zkráceno na tři roky, během nichž dojde k novému ocenění společností a nastavení dlouhodobých regulačních pravidel.

„Dnes uzavřená dohoda splňuje základní požadavky, s nimiž jsem do jednání vstupovala, tedy že koncové ceny elektřiny musejí zůstat přijatelné a zároveň budou regulovaným subjektům uznány takové náklady investované do rozvoje sítě, které podpoří energetickou bezpečnost a modernizaci sítí. Energetické firmy tak budou motivovány k tomu, aby investovaly do bezpečnosti a dostupnosti služeb, které v důsledku ochrání české spotřebitele,“ uvedla předsedkyně ERÚ Alena Vitásková po dnešním jednání.

Předsedkyně ERÚ a místopředseda úřadu odpovědný za regulaci Jan Nehoda se sešli s vedením firem ČEPS, a.s., ČEZ Distribuce, a.s., E.ON Distribuce, a.s. a PREdistribuce, a.s. Po společném jednání následovala bilaterální jednání s každým regulovaným subjektem tak, aby metodika byla pro všechny energetické firmy nastavena dle jejich specifických podmínek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …