ERÚ spustil veřejný konzultační proces ke změnovým cenovým rozhodnutím

07.12.2016 17:54

Energetický regulační úřad (ERÚ) zahájil veřejný konzultační proces ke dvěma změnovým cenovým rozhodnutím. Jedno cenové rozhodnutí doplňuje podporu pro obnovitelné zdroje, konkrétně ty zprovozněné od 1. ledna 2006 do 31. prosince 2012, kterou Evropská komise notifikovala teprve minulý týden. Druhé cenové rozhodnutí určuje výši prostředků, které je potřeba na tuto podporu vybrat od spotřebitelů.

ERÚ spustil veřejný konzultační proces ke změnovým cenovým rozhodnutím
Foto: ERÚ
Popisek: ERÚ

„Dostála jsem svému veřejnému příslibu, že ERÚ bude postupovat bez zbytečného odkladu. Oficiálně jsme obdrželi výsledek notifikačního řízení až v pátek 2. prosince 2016. Veřejný konzultační proces započal o dva pracovní dny později,“ říká Alena Vitásková, předsedkyně ERÚ.

ERÚ se na možnost pozdního doručení notifikací připravoval v předstihu. Veřejným konzultačním procesem prošlo víc variant cenových rozhodnutí už v září. Nyní proto může využít zkrácené pětidenní lhůty.

„Jestliže veřejný konzultační proces proběhne bez problémů a nedojde k nečekaným událostem, cenová rozhodnutí vydáme ještě do konce roku a účinná budou od 1. ledna 2017,“ dodává Alena Vitásková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…