ERV: Téměř třetina Čechů doufá, že se děti na dovolené zabaví samy

10.07.2014 10:10

48 % Čechů vyrazí na dovolenou k moři se svými ratolestmi. Každý třetí rodič (29 %) ale doufá, že si děti najdou kamarády a zabaví se samy. Dospělí si chtějí odpočinout a mít více času pro sebe a svého partnera. Vyplývá to z exkluzivního průzkumu agentury NMS Market Research pro ERV Evropskou pojišťovnu.

ERV: Téměř třetina Čechů doufá, že se děti na dovolené zabaví samy
Foto: tripzone.cz
Popisek: Středozemní moře při západu slunce

„Dětské kluby využívá podle našeho průzkumu jen 5 % rodičů. Dvě třetiny těch, kteří jedou na dovolenou s dětmi (65 %), ale uvádějí, že se potomkům chtějí plně věnovat,“ říká manažer marketingu a komunikace ERV Evropské pojišťovny Vlastimil Divoký. Dovolená je zkouškou i pro partnerské vztahy. Více než polovina Čechů (53 %) tvrdí, že se k sobě na dovolené s partnerem chovají stejně jako doma. Třetina dokonce říká, že dovolená utužuje manželství. Sex je oblíbenou dovolenkovou aktivitou pro 34 % Čechů, spánek pro necelou třetinu českých turistů.

Na dovolené se hádá každý desátý pár

Z průzkumu ale také vyplývá, že 25 % lidí jede na dovolenou bez partnera a vyrazí si raději s kolegy, kamarády, rodiči nebo sami. „Každý desátý pár přiznává, že se na dovolené hádá, a pro každý stý pár je delší pobyt pohromadě dokonce důvodem k rozchodu,“ komentuje výsledky průzkumu Vlastimil Divoký. ERV Evropská pojišťovna také čas od času řeší pojistné události spojené s hádkami. „Manželé středního věku se po 3 dnech dvoutýdenní dovolené ve Španělsku pohádali natolik, že spolu nebyli schopni sdílet dvoulůžkový pokoj. Na recepci žádali výměnu za dva menší pokoje. Hotel byl ale plně obsazen, takže zbytek dovolené strávili na pokoji ve „střídavém režimu“, aby se co nejméně potkávali. Vystresovaná manželka po týdnu potřebovala dozor psychologa, náklady se vyšplhaly na 22.000 korun,“ líčí jednu z příhod Vlastimil Divoký z ERV Evropské.

Vlastimil Divoký,
manažer marketingu a komunikace ERV Evropské pojišťovny

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…