EU dá 318 milionů korun na špičkově vybavené výjezdové centrum záchranářů a policistů v Ostravě

28.01.2014 12:05

V Ostravě vyroste moderní integrované výjezdové centrum městské policie, hasičů a záchranářů. Zlepší zázemí a služby bezpečnostních a záchranných složek a zvýší bezpečnost obyvatel Ostravy a kraje. Většinu z 380milionového rozpočtu na výstavbu a vybavení centra obstará evropská dotace 318 milionů korun. Dotaci na projekt dnes schválila Regionální rada Moravskoslezsko. Centrum má být zprovozněno na konci roku 2015.

EU dá 318 milionů korun na špičkově vybavené výjezdové centrum záchranářů a policistů v Ostravě
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

„O bezpečnost občanů našeho kraje je již dnes postaráno na špičkové úrovni. S novým integrovaným výjezdovým centrem se kvalita služeb zejména v Ostravě ještě o úroveň zvýší. Projeví se to například lepší v koordinaci a úspoře času při výjezdech. Moderní zázemí a vybavení bude mít pozitivní vliv na činnost složek integrovaného systému a jejich prestiž, dlouhodobě se promítne také ve snížení investičních a provozní nákladů,“ popisuje přínosy integrovaného centra Josef Babka, 1. náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje.

Centrum vznikne mezi ulicemi Fr. Formana a Kaminského v městské části Ostrava-Jih. Půjde o novostavbu třípodlažního objektu s pravoúhlým půdorysem ve tvaru písmene L a několik dalších objektů. Přestěhuje se zde jednotka hasičů z Hasičské ulice v Ostravě-Hrabůvce, městští policisté z Hrabůvky, Staré Bělé, Třebovic a Hrabové, dvě jednotky záchranářů z Výškovické ulice, jednotka rychlé zdravotní pomoci a jednotka randez-vous. V centru bude cvičná věž, výcvikové a sportovní plochy, tréninkové, výukové a kancelářské prostory a zázemím pro techniku, kynologii a hipologii.

Vliv na rozpočet i termíny stavby bude mít probíhající výběr dodavatele stavby. Předpokládá se, že by centrum mělo začít fungovat koncem roku 2015.

Nositelem projektu je Moravskoslezský kraj, partnerem Statutární město Ostrava.

„Po výstavbě Integrovaného bezpečnostního centra Moravskoslezského kraje, které hraje zásadní roli při řešení běžných i mimořádných událostí, půjde o druhou významnou evropskou investici do bezpečnosti lidí v našem kraji. Sousloví ušetřené minuty, zachráněné životy je i v případě výjezdového centra plně aktuální,“ komentuje Kateřina Dostálová, ředitelka Úřadu Regionální rady Moravskoslezsko.

Regionální rada Moravskoslezsko v letech 2007-2013 zodpovídá za uplatnění přibližně 20 miliard korun z evropských fondů určených na rozvoj kraje. Doposud podpořila přes 830 projektů dopravní infrastruktury, veřejných služeb, rozvoje měst a venkova, cestovního ruchu nebo regenerace brownfields dotací 18 miliard korun. Za uskutečněné projekty a jejich části proplatila příjemcům přes 12 miliard korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-moravskoslezsky.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…