Eaton Elektrotechnika: Odpínače Eaton P1 a P3 nově s prodlužovacími hřídelemi

30.07.2014 12:56

Zvyšují bezpečnost techniků i zařízení

Eaton Elektrotechnika: Odpínače Eaton P1 a P3 nově s prodlužovacími hřídelemi
Foto: Eaton
Popisek: Eaton

Odpínače P1 a P3 v provedení s krytím IP65 od společnosti Eaton Elektrotechnika jsou nově k dispozici ve variantě s kovovými prodlužovacími hřídelemi, která je určena  pro snadnou montáž do elektrických rozváděčů. Projektanti jednotlivých zařízení a systémů mají nyní možnost zajistit odpojení zátěže při proudech v rozsahu 25 až 100 A uvnitř rozváděče s hloubkou až 600 mm. Díky tomu lze zabezpečit maximální možnou ochranu provozního personálu i samotného zařízení.

Variantnost dle požadavků zákazníka

Díky širokému portfoliu přepínačů, ovládacích rukojetí i hřídelí, které společnost Eaton nabízí, lze zkompletovat takřka libovolnou sestavu na základě konkrétních požadavků zákazníka. Již kompletní prefabrikované sestavy s přepínatelným uspořádáním nulového vodiče a pomocných kontaktů pak uživateli uspoří náklady i čas od procesu objednávky až po samotnou instalaci.

Minimální výkonové ztráty a dlouhá životnost

Mechanismus ručního ovládání „P“ odpínačů pracuje s přímou vazbou na kontakty zařízení. Pevně konstruované spínací prvky jsou navrženy pro použití jako hlavní vypínač (on/off), a to buď s, nebo bez funkce nouzového zastavení. Rovněž je lze použít jako odpínače údržbové, opravářské či bezpečnostní. „P“ odpínače jsou charakteristické vysokou provozní spolehlivostí, dlouhou dobou životnosti a minimálními výkonovými ztrátami.

Prodlužovací hřídele s hloubkou 400 a 600 mm

Uživatel může odpínače při instalaci jednoduše připevnit na montážní lištu nebo na montážní desku. Prodlužovací hřídele s vazbou na dveře rozváděče jsou k dispozici pro rozváděče s hloubkou 400 a 600 mm. Ovládací prvky standardně uzamykají přepínač v poloze „zapnuto“ a chrání tak dveře rozváděče proti nechtěnému otevření za provozu.

Možnost uzamčení visacím zámkem i cylindrickou vložkou

Uzamykatelné ovládací prvky u hlavního vypínače lze použít k uzamčení rozváděče až třemi visacími zámky s průměrem oka 8 mm. Ovládací prvky řady „K“ umožňují rovněž uzamknout dveře rozváděče v otevřené poloze za pomocí visacích zámků s průměrem oka 6 mm, nebo pomocí cylindrických zámkových vložek.

Nástroj pro odemknutí dveří v poloze „zapnuto“

Eaton zákazníkům nabízí i volitelný nástroj, kterým lze odemknout dveře v poloze „zapnuto“, např. za účelem nalezení závady bez odpojení napájecího zdroje.

Další informace o produktech společnosti Eaton lze nalézt na http://www.eaton.cz nebo http://www.eatonelektrotechnika.cz .

O společnosti Eaton Elektrotechnika

Eaton Elektrotechnika s.r.o., výrobce přístrojů pro domovní a průmyslové elektroinstalace, přístrojů pro distribuci elektrické energie a záložních zdrojů patří od dubna roku 2008 do skupiny Eaton Corporation. Společnost vstoupila na český trh v roce 1993. V září 2009 změnila společnost v souvislosti s integrací do skupiny Eaton název z Moeller na Eaton Elektrotechnika s.r.o. Významnou součástí společnosti Eaton Elektrotechnika je výrobní závod v Suchdole nad Lužnicí, kde se vyrábějí proudové chrániče a jističe a rozváděčové skříně.

Se svými zhruba tisíci pracovníky se společnost řadí mezi nejvýznamnější zaměstnavatele v Jihočeském kraji. Důležitou roli v rámci koncernu plní také distribuční a skladové centrum BDC v Pohořelicích u Brna, které zajišťuje dodávky celého sortimentu produktů Eaton a Moeller zákazníkům v České republice a zemích střední a východní Evropy.

V žebříčku Czech TOP 100 nejvýznamnějších firem České republiky se v roce 2011 společnost Eaton Elektrotechnika umístila na 90. místě, čímž se posunula o čtyři příčky výše oproti roku 2010. Dále obhájila 6. příčku v žebříčku TOP100 ICT.

Začátkem roku 2012 otevřela skupina Eaton vlastní inovační centrum ve Vědeckotechnickém parku v Roztokách u Prahy, své první v Evropě a páté na světě. Za tento investiční projekt pak společnost Eaton obdržela v roce 2013 ocenění Investor roku 2012.

Více informací získáte na webových stránkách http://www.EatonElektrotechnika.cz nebo http://www.Eaton.cz.

O skupině Eaton Corporation

Elektrotechnický sektor společnosti Eaton je globálním lídrem v distribuci energie a ochraně elektrických obvodů; ochraně pomocných záložních zdrojů; v řízení a automatizaci; osvětlení a bezpečnosti; strukturálních řešeních a zařízeních pro elektrické sítě; řešeních pro drsná či nebezpečná prostředí a v inženýrských službách. Díky svým komplexním řešením je společnost Eaton připravena přijmout i ty nejdůležitější výzvy v oblasti řízení elektrické energie.

Eaton je společností zabývající se řízením energie, která svým zákazníkům poskytuje úsporná řešení pomáhající řídit elektrickou, hydraulickou a mechanickou energii efektivněji, bezpečněji a udržitelněji. Obrat společnosti dosáhl v roce 2013 hodnoty 22 miliard USD. Má přibližně 101 000 zaměstnanců a prodává své výrobky zákazníkům ve více než 175 zemích světa. Více informací naleznete na stránkách http://www.Eaton.eu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…