Eaton zahájil výstavbu nového špičkového inovačního centra v Roztokách u Prahy

22.07.2013 14:10

Společnost Eaton, diverzifikovaný průmyslový výrobce, dnes slavnostně zahájila výstavbu svého nového špičkového inovačního centra v Roztokách u Prahy. Slavnostní ceremonie se zúčastnilo regionální vedení společnosti, akademičtí hodnostáři Českého vysokého učení technického (ČVUT), starosta města Roztoky u Prahy, vysocí představitelé agentury CzechInvest i zástupci developera, jímž je společnost Trigema.

Eaton zahájil výstavbu nového špičkového inovačního centra v Roztokách u Prahy
Foto: Eaton
Popisek: Vizualizace nové budovy Evropského inovačního centra společnosti Eaton v Roztokách u Prahy

Společnost Eaton se rozhodla investovat do nové budovy v reakci na rychlé rozšiřování Evropského inovačního centra v Praze, které otevřela v roce 2012.

Stávající inovační centrum se nachází přímo naproti rozestavěné lokalitě v prostorách, jež sdílí s ČVUT. Nová budova centra bude dostavěna ke konci roku 2014 a zaměstnanci se do ní přesunou na začátku roku 2015.

Evropské inovační centrum společnosti Eaton se podílí na vývoji řešení pro evropský trh v oblasti správy napájení, čímž pomáhá svým zákazníkům v elektrotechnickém, hydraulickém, leteckém a automobilovém průmyslu produkovat technologicky efektivní, účinná, udržitelná a bezpečná řešení. Vedle investice do nové budovy a laboratoří společnost Eaton zároveň provádí nábor vysoce kvalifikovaných technických odborníků z celé České republiky i okolních regionů. Eaton rovněž v úzké spolupráci se svými partnery na ČVUT nabízí stipendia pro studenty elektrotechnické fakulty. Podle dosavadních plánů hodlá společnost Eaton do konce roku 2016 navýšit počet zaměstnanců inovačního centra ze stávajících 25 až na více než 140.

„Investice společnosti Eaton do evropského inovačního centra je vyjádřením důvěry České republice a jejím talentovaným specialistům v oblasti strojírenství. Je rovněž potvrzením důležitosti evropského průmyslu coby hnacího motoru globálních inovací v oblasti správy napájení,“ prohlásil Ram Ramakrishnan, výkonný viceprezident a technický ředitel společnosti Eaton. „Těšíme se, že v nadcházejících letech ve spolupráci s našimi váženými partnery z ČVUT i kolegy z celé společnosti Eaton zrealizujeme ambiciózní plány růstu inovačního centra,“ dodal Ram Ramakrishnan.

„Společnost Eaton se rozhodla umístit své inovační centrum do Roztok kvůli těsné blízkosti areálu ČVUT, centru Prahy i letišti. Vzhledem k využití řady moderních technologií – např. geotermálního vytápění a chlazení nebo systémů recyklace vody – bude objekt vysoce energeticky úsporný a udržitelný,“ řekl Jan Vondraš, ředitel Evropského inovačního centra společnosti Eaton. „V budově budou umístěny i nejmodernější laboratoře a showroom společnosti Eaton, kde si návštěvníci budou moci prohlédnout široké spektrum řešení v oblasti správy napájení,“ doplnil Jan Vondraš.

„Pro naše studenty pomáhá společnost Eaton vytvářet vysoce ceněné pracovní příležitosti, kterých po rozšíření inovačního centra v Roztokách ještě přibude. Vzhledem k dynamičnosti týmu zaměstnanců společnosti Eaton a mezinárodní spolupráci s inženýry z USA, Číny, Indie i celé Evropy na celé škále vědecko-výzkumných úkolů jsou příležitosti pro naše studenty skutečně obrovské,“ řekl Václav Havlíček, rektor ČVUT.

O společnosti Eaton

Společnost Eaton je diverzifikovaná společnost pro správu napájení poskytující energeticky účinná řešení, která pomáhají zákazníkům efektivně řídit elektrickou, hydraulickou a mechanickou energii. Společnost Eaton, která je globálním lídrem v oblasti technologií, uskutečnila v listopadu 2012 akvizici společnost Cooper Industries plc. Kombinované tržby obou společností dosáhly v roce 2012 v předběžném vyjádření 21,8 mld. USD. Společnost Eaton má přibližně 103 000 zaměstnanců a své produkty dodává zákazníkům ve více než 175 zemích. Další informace naleznete na www.eaton.com.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…