Ekofilm: Komise vybrala finálové snímky

26.08.2014 15:12

Téměř dvojnásobný počet filmů oproti loňskému roku obdržela komise 40. ročníku mezinárodního filmového festivalu EKOFILM. V uplynulých dnech tak festivalová komise třídila 222 došlých snímků do čtyř kategorií – Zelená planeta, Člověk a společnost, Tempora mutantur, Inspirace, a vybírala ty, které se budou na festivalu promítat.

Ekofilm: Komise vybrala finálové snímky
Foto: Ministerstvo životního prostředí
Popisek: MFF EKOFILM

Z přesně 100 vybraných filmů doporučených k promítání celkem 54 snímků postoupilo do festivalové soutěže, z toho 15 v kategorii Autor do 26 let. „Kromě snímků od zkušených tvůrců letos výrazně přibylo studentských filmů, často bakalářských či diplomových. Také se objevuje dost animovaných či hraných dokumentů, z nichž některé se dokonce probojovaly do finále festivalové soutěže,“ říká ředitelka festivalu Marcela Mrózková Heříková.

Výběr filmů, dokumentů a pořadů o životním prostředí, přírodním a kulturním dědictví bude moci veřejnost zhlédnout zdarma od čtvrtka 2. 10. do neděle 5. 10. na řadě promítacích míst v Ostravě, dále pak v Karviné a Českém Těšíně. „Pro jazykově zdatné bude stejně jako loni připravena specializovaná scéna, kde se budou promítat filmy v původním znění bez titulků. Tato scéna bude tentokrát v Domě kultury Akord v Ostravě-Zábřehu,“ dodává ředitelka festivalu.

Mezinárodní filmový festival EKOFILM patří k nejstarším filmovým festivalům svého druhu v Evropě. Jubilejní 40. ročník přinese nejen filmové zážitky, ale i doprovodné akce, jejichž vrcholem se v sobotu 4. 10. stane Ekopouť, která svým celodenním programem určeným zejména pro rodiny s dětmi zaplní Hlavní třídu v Ostravě-Porubě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…