Elektrárna Dětmarovice loni přivítala přes tisícovku návštěvníků

20.01.2017 16:53

Odbornou exkurzi v Elektrárně Dětmarovice si vloni užila více než tisícovka návštěvníků, především středoškoláků z technických škol a žáků vyšších tříd základních škol, kteří se rozhodují o dalším studiu. Další stovky lidí, zejména rodinní příslušníci zaměstnanců nebo obyvatelé okolních obcí, navštívili jedinou černouhelnou elektrárnu Skupiny ČEZ v rámci Dne otevřených dveří.

Elektrárna Dětmarovice loni přivítala přes tisícovku návštěvníků
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Počet účastníků exkurzí se snížil z 1233 v roce 2015 na loňských 1052. Zatímco zájem vysokoškoláků a středoškoláků rostl, podíl žáků základních škol poprvé klesl. Souvisí to především s moderními interaktivními programy zaměřenými na přírodně vědy a techniku, které školáci navštěvují v ostravských Dolních Vítkovicích.

„Programy v Dolních Vítkovicích jsou pro nás průmyslníky velmi potřebné, protože dětem přibližují technické profese velmi poutavou formou. Naopak u nás uvidí elektrárenský provoz s nejmodernějšími technologiemi, které jsou řízeny počítači, vše si mohou doslova osahat. Proto vždy doporučuji kombinaci exkurzí, tedy v Dolních Vítkovicích a u nás v elektrárně nebo jiném průmyslovém provozu,“ řekl generální ředitel Elektrárny Dětmarovice Vlastimír Kontrik.

Další návštěvníci se mohou do elektrárny podívat pohodlně z domova prostřednictvím virtuální prohlídky, která zájemce provede všemi důležitými provozy prostřednictvím webové aplikace. Do elektrárny lze vstoupit na adrese http://virtualniprohlidky.cez.cz/cez-detmarovice/.

Elektrárna Dětmarovice je svým instalovaným výkonem 800 MW největší klasickou elektrárnou na území Moravskoslezského kraje i v rámci celé Moravy. Spaluje černé uhlí, ze kterého vyrábí elektřinu a teplo. Ročně dokáže vyrobit okolo 2 500 000 MWh elektrické energie (což je spotřeba více než 700 000 domácností) a přes 800 000 GJ tepla. Teplem zásobuje Bohumín a Orlovou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…