Elektromobilistům slouží Zákaznická centra ČEZ

09.03.2015 13:16

Zákaznická centra Skupiny ČEZ v Praze, Plzni, Mladé Boleslavi, Hradci Králové a Ostravě rozšiřují spektrum svých služeb také o servis pro zákazníky projektu Elektromobilita ČEZ. Nově budou klientům k dispozici mj. při vyplňování, podpisu a vydávání smluv i speciálních čipových karet k dobíjení vozu.

Elektromobilistům slouží Zákaznická centra ČEZ
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Elektromobil - ilustrační foto

Vybraná Zákaznická centra Skupiny ČEZ rozšiřují spektrum svých služeb také pro zákazníky projektu Elektromobilita ČEZ. Služba Elektromobilita ČEZ standardně umožňuje dobíjení v celé síti veřejných dobíjecích stanic ČEZ. Ty jsou zpřístupněny prostřednictvím čipové klíčenky všem zákazníkům, kteří mají uzavřenou platnou zákaznickou smlouvu se Skupinou ČEZ na službu Elektromobilita ČEZ. Pro rok 2015 je tato služba k dispozici za paušální měsíční cenu 150 Kč.

Pětice Zákaznických center Skupiny ČEZ – v Praze, Plzni, Mladé Boleslavi, Hradci Králové a Ostravě – je ode dneška klientům služby Elektromobilita ČEZ k dispozici při vyplňování, podpisu a vydávání smluv i speciálních čipových karet k dobíjení vozu. Specialisté Zákaznických center navíc „elektromobilistům“ zajišťují poradenství a celkový servis také při žádostech o poskytnutí nové služby. Počet Zákaznických center ČEZ poskytujících servis zákazníkům Elektromobility ČEZ průběžně poroste. Aktuální informace jsou k dispozici na nové generaci webu www.elektromobilita.cz.

„Elektromobilita je jedním z růstových segmentů v rámci spotřeby elektřiny, a proto péče o elektromobilisty nemůže v naší nabídce chybět. Věříme, že zákazníci ocení toto rozšíření našich služeb,“ komentuje rozšíření servisu Michal Kovařík, ředitel úseku Péče o zákazníka společnosti ČEZ Zákaznické služby.

„Souběžně s rozvojem technické infrastruktury pro elektromobilitu je nutné budovat také informační a servisní bázi. Zákaznická centra Skupiny ČEZ se svými dlouholetými zkušenostmi v oblasti obsluhy zákazníků jsou pro nás ideálním partnerem,“ dodává Tomáš Chmelík, manažer útvaru čisté technologie ČEZ.

Elektromobilita ČEZ, provozovatel nejkomplexnější sítě veřejných dobíjecích stanic v České republice, v současnosti disponuje 42 zařízeními, (z toho je 7 rychlodobíjecích stanic) kde mají majitelé elektromobilů možnost doplnit energii pro své miláčky před další cestou. Další stanice, zejména rychlodobíjecí, jsou připravovány.

V České republice je v současnosti registrováno asi 600 elektromobilů, z nichž 40 patří do vozového parku projektu Elektromobilita ČEZ. Do konce letošního roku však odhady hovoří o překonání hranice 1000 elektromobilů v ČR. Podobně jako v dalších vyspělých zemích Evropy i u nás se stávají běžnou součástí zejména městského provozu.

To se promítá do všech oblastí týkajících se prodeje a servisu elektromobilů.

Projekt Elektromobilita ČEZ

Skupina ČEZ spustila projekt Elektromobilita ČEZ již v roce 2010. Cílem projektu je navrhnout a otestovat komplexní řešení elektromobility jako služby, která kombinuje veřejnou dobíjecí síť s dodávkami elektřiny v rámci speciálního tarifu. Nabízí také infrastrukturní řešení pro pohodlné a bezpečné dobíjení elektromobilů v domácnostech a firmách, případně v kombinaci s dalšími doplňkovými službami a produkty. Z pohledu energetiky je dnes důležité, jakým způsobem bude dobíjení elektromobilů integrováno do distribuční sítě, což úzce souvisí s agendou tzv. chytrých sítí, kterým se Skupina ČEZ také intenzivně věnuje.

Do současnosti ČEZ nainstaloval v České republice 42 veřejných dobíjecích stanic, a to převážně u infrastrukturních partnerů, tj. u obchodních center, supermarketů či radnic. Stanice jsou v provozu v Praze, Plzni, Ostravě, Ústí nad Labem, Hradci Králové, Trutnově, Vrchlabí, Třinci, Havířově nebo Chomutově. Další rozšiřování sítě dobíjecích stanic je v realizaci a nově otevřené stanice budou představovány v průběhu dalších týdnů a měsíců. Aktuální mapa dobíjecích stanic je vždy na www.elektromobilita.cz.

V rámci projektu je provozováno několik desítek elektromobilů po celé ČR. Do projektu Elektromobilita ČEZ se zapojilo již více než 50 partnerů. Těmi jsou například Moravskoslezský kraj, Ústecký kraj, Vrchlabí či Ostrava, ale také některé městské části jako Praha 5, Praha 14, Praha 16 a další. Mezi partnery jsou společnosti McDonald’s, Kaufland nebo automobilky jako Škoda Auto, BMW, Peugeot, Mercedes-Benz, Volkswagen, Nissan či Opel. Kompletní seznam partnerů je k nahlédnutí na www.elektromobilita.cz.

Víte, že …

- v prvních 2 měsících roku 2015 se v České republice registrovalo více než 50 nových elektromobilů
- v loňském roce se v tuzemsku registrovalo celkem 222 nových elektromobilů, jen v posledním čtvrtletí roku bylo registrováno 100 nových elektromobilů (pro porovnání: za celý rok 2013 to bylo 37 vozů, tedy 6x méně)
- v roce 2014 byly nejprodávanějšími značkami v ČR VW (76 kusů), BMW (70), Nissan (32), Tesla (20)
- kdyby každý z těchto více než 250 elektromobilů najel ročně 15 000 km, tak
při průměrné spotřebě 15 kWh/100km bude k jejich dobíjení potřeba 550 tisíc kWh elektřiny ročně (tj. roční spotřeba zhruba 160 českých domácností)
- lze očekávat další nárůst registrací elektromobilů, mimo jiné proto, že se rozšiřuje nabídka o nové modely vozů s elektrickým pohonem

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…