Elektrowin: Děti z Jihomoravského kraje se budou učit ekologii přímo na sběrných dvorech

23.09.2013 13:58

Jak správně nakládat s vysloužilými elektrospotřebiči a dalším odpadem se bude učit přímo ve sběrných dvorech šesti měst a obcí Jihomoravského kraje na 1700 žáků.

Elektrowin: Děti z Jihomoravského kraje se budou učit ekologii přímo na sběrných dvorech
Foto: Elektrowin
Popisek: Logo společnosti Elektrowin

Více než sedmnáct set školou povinných dětí dorazí na sběrné dvory měst v Jihomoravském kraji. Ten ve spolupráci s kolektivním systémem ELEKTROWIN pořádá od 23. září do 1. října ve sběrných dvorech šesti měst a obcí ekologicko-naučnou akci nazvanou Zaskočte si pro radu, jak se zbavit odpadu.

Více než 1700 žáků a studentů mateřských, základních a středních škol, které do sběrných dvorů přivedou učitelé jejich škol, se tak bude učit ekologii přímo v terénu. Od 23. září do 1. října se akce postupně uskuteční v těchto městech: Hodonín, Břeclav, Kyjov, Znojmo, Vyškov a Kuřim.
„V našem kolektivním systému se na školáky zaměřujeme dlouhodobě, jsme si vědomi, že za pár let budou rozhodovat o nakládání s vysloužilým elektrozařízením ve svých vlastních domácnostech,“ říká Táňa Pokorná ze zákaznického oddělení ELEKTROWINu.
Účastníci akce se dozví od odborníků, jak se ve sběrných dvorech nakládá nejen s elektrospotřebiči, které již dosloužily, ale i s ostatním odpadem, který lidé vyprodukují. Kam následně putuje, proč je důležité odpad třídit a odkládat jej do míst k tomu určených. Jedině tak je možné zajistit jeho důslednou recyklaci. Díky ní se odpady mění v materiál, jenž lze znovu využít ve výrobě, a významně tak šetřit suroviny, elektrickou energii a životní prostředí.

Při návštěvě sběrného dvora si budou moci žáci a studenti právě získané informace bezprostředně otestovat a zasoutěžit si o drobné dárky.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

11:59 ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

Číslo týdne