Elektrowin: Děti z Jihomoravského kraje se budou učit ekologii přímo na sběrných dvorech

29.05.2014 12:10

Jak správně nakládat s vysloužilými elektrospotřebiči a dalším odpadem se bude učit přímo ve sběrných dvorech čtyř měst a obcí Jihomoravského kraje na 900 žáků.

Elektrowin: Děti z Jihomoravského kraje se budou učit ekologii přímo na sběrných dvorech
Foto: Elektrowin
Popisek: Logo společnosti Elektrowin

Více než devět set školou povinných dětí dorazí na sběrné dvory měst v Jihomoravském kraji. Ten ve spolupráci s kolektivním systémem ELEKTROWIN pořádá od 2. do 5. června ve sběrných dvorech čtyř měst a obcí ekologicko-naučnou akci nazvanou Zaskočte si pro radu, jak se zbavit odpadu.

Více než 900 žáků a studentů mateřských, základních a středních škol, které do sběrných dvorů přivedou učitelé jejich škol, se tak bude učit ekologii přímo v terénu. Od 2. do 5. června se akce postupně uskuteční v těchto městech: Vyškov, Blansko, Mikulov a Veselí nad Moravou.
„V našem kolektivním systému se na školáky zaměřujeme dlouhodobě, jsme si vědomi, že za pár let budou rozhodovat o nakládání s vysloužilým elektrozařízením ve svých vlastních domácnostech,“ říká Táňa Pokorná ze zákaznického oddělení ELEKTROWINu.
Účastníci akce se dozví od odborníků, jak se ve sběrných dvorech nakládá nejen s elektrospotřebiči, které již dosloužily, ale i s ostatním odpadem, který lidé vyprodukují. Kam následně putuje, proč je důležité odpad třídit a odkládat jej do míst k tomu určených. Jedině tak je možné zajistit jeho důslednou recyklaci. Díky ní se odpady mění v materiál, jenž lze znovu využít ve výrobě, a významně tak šetřit suroviny, elektrickou energii a životní prostředí.

Při návštěvě sběrného dvora si budou moci žáci a studenti právě získané informace bezprostředně otestovat a zasoutěžit si o drobné dárky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…