Elektrowin: Děti z Plzeňska se budou učit ekologii na sběrných dvorech svých měst

13.06.2013 12:00

Jak správně nakládat s vysloužilými elektrospotřebiči a dalším odpadem se bude v druhé polovině června učit přímo ve sběrných dvorech pěti měst a obcí Plzeňského kraje přes 1500 žáků.

Elektrowin: Děti z Plzeňska se budou učit ekologii  na sběrných dvorech svých měst
Foto: Elektrowin
Popisek: Logo společnosti Elektrowin

Plzeňský kraj ve spolupráci s kolektivním systémem ELEKTROWIN pořádá od 17. do 21. června ve sběrných dvorech 5 měst a obcí ekologicko-naučnou akci nazvanou Zaskočte si pro radu, jak se zbavit odpadu.

Více než 1500 žáků a studentů mateřských, základních a středních škol, které do sběrných dvorů přivedou učitelé jejich škol, se tak bude učit ekologii přímo v terénu. Od 17. do 21. června se akce postupně uskuteční v těchto městech: Horšovský Týn, Tachov, Třemošná, Rokycany a Stříbro.

Účastníci akce se dozvědí od odborníků, jak se ve sběrných dvorech nakládá nejen s elektrospotřebiči, které již dosloužily, ale i s ostatním odpadem, který lidé vyprodukují. Kam následně putuje, proč je důležité odpad třídit a odkládat jej do míst k tomu určených. Jedině tak je možné zajistit jeho důslednou recyklaci.

Díky ní se odpady mění v materiál, jenž lze znovu využít ve výrobě, a významně tak šetřit suroviny, elektrickou energii a životní prostředí.

„Děti se zajímají o své okolí a jsou vnímavé pro získávání správných návyků chování. Třídění odpadů včetně vyřazených elektrických zařízení by se pro nás mělo stát stejnou samozřejmostí jako např. pravidelné čištění zubů a zdravení sousedů. Je ověřeno, že děti dokážou přimět k třídění odpadů i své rodiče,“ říká Václav Štekl, člen Rady pro oblast životního prostředí a zemědělství Plzeňského kraje.

„V našem kolektivním systému se na děti a mládež zaměřujeme dlouhodobě, jsme si vědomi, že za pár let budou rozhodovat o nakládání s vysloužilým elektrozařízením ve svých vlastních domácnostech,“ doplňuje Táňa Pokorná ze zákaznického oddělení ELEKTROWINu.

Při návštěvě sběrného dvora si budou moci žáci a studenti právě získané informace bezprostředně otestovat a zasoutěžit si o drobné dárky.

„O akce tohoto typu je ze strany škol jak základních, tak mateřských, velký zájem,“ dodává Štekl.

Seznam sběrných dvorů, kde se akce koná vždy v dopoledních hodinách:

Sběrný dvůr - adresa                                                 termín

Horšovský Týn, SD K Terénům 38                          pondělí 17. 6. 2013
Tachov, SD ul. Vilémovská                                          úterý 18. 6. 2013
Třemošná, SD Školní ulice                                        středa 19. 6. 2013
Rokycany, SD Jiráskova 32                                      čtvrtek 20. 6. 2013
Stříbro, SD Třída 5. května 1577                                pátek 21. 6. 2013

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…