Elektrowin: Do ZOO Liberec v sobotu s vysloužilým spotřebičem

24.04.2014 11:23

Kromě oslavy Dne Země s olympijskou vítězkou ve snowboardcrossu Evou Samkovou si na sobotu 26. dubna 2014 připravila Zoologická zahrada Liberec ve spolupráci s kolektivním systémem ELEKTROWIN akci pro malé i velké návštěvníky.

Elektrowin: Do ZOO Liberec v sobotu s vysloužilým spotřebičem
Foto: Elektrowin
Popisek: Logo společnosti Elektrowin

Ten, kdo tento den přinese do ZOO vysloužilý elektrospotřebič, obdrží dětskou vstupenku v hodnotě 70 Kč zdarma, nebo slevu v této výši ze vstupného pro dospělého návštěvníka.

U stánku ELEKTROWINu se navíc děti i dospělí dozví, jak správně zacházet s vysloužilým elektrozařízením, aby neohrožovalo životní prostředí.

„Tato akce by měla jak malým, tak dospělým návštěvníkům připomenout, že vysloužilé elektrospotřebiče nepatří do směsného odpadu. A že je nutné tyto spotřebiče odevzdávat buď do sběrných dvorů, u prodejců elektra nebo na dalších dvanácti stech odběrných místech po celé České republice,“ říká ředitelka zákaznického oddělení společnosti ELEKTROWIN Táňa Pokorná.

„S Elektrowinem na této akci spolupracujeme již několik let a předpokládám, že tomu tak bude i nadále. Jsme organizace, která se dlouhodobě zabývá nejen ochranou zvířat tuzemských i exotických, v lidské péči i v přirozeném prostředí, ale neseme také hluboký environmentální podtext a je naším zájmem předávat ho dál našim návštěvníkům i příznivcům v mnoha různých formách a podobách. Zpětný odběr a recyklace starých spotřebičů je jen jedním z dílků mozaiky, jak se o to také pokoušíme,“ sděluje mluvčí ZOO Liberec Ivan Langr.

ELEKTROWIN a.s. je největším kolektivním systémem zaměřeným na zpětný odběr vysloužilých elektrospotřebičů v České republice. Od svého založení v roce 2005 již zrecykloval více než 9 600 000 vyřazených elektrospotřebičů o celkové hmotnosti 185 000 tun. Společnost zajišťuje sběr, zpracování, využití a odstranění elektrozařízení a elektroodpadu. Zaměřuje se na chladící zařízení, velké a malé elektrospotřebiče, elektrické a elektronické nástroje. Společnost není založená za účelem zisku, jejími akcionáři jsou přední výrobci velkých a malých domácích spotřebičů.  Sběrnou síť tvoří na 1 250 sběrných míst v 1 145 městech a obcích, 2 500 provozoven posledních prodejců a mobilní svozy ve více než 3 000 obcích.

Liberecká ZOO Počátky zookoutku v libereckých Lidových sadech lze zaznamenat už v roce 1904. Z malého zvěřince převedeného v roce 1919 v první zoologickou zahradu pak během století vyrostlo sebevědomé a mezinárodně uznávané chovatelské zařízení, jímž prošly už milióny návštěvníků. Od roku 2006 se součástí zahrady stala další dvě zařízení: Městské středisko ekologické výchovy Divizna a Centrum pro zvířata v nouzi Archa se stanicí pro handicapované tuzemské živočichy, v roce 2011 pak i Kulturní a společenské centrum Lidové sady. ZOO Liberec je členem mnoha mezinárodních asociací, mimo jiné Světové asociace zoologických zahrad a akvárií (WAZA) a Evropské asociace zoologických zahrad a akvárií (EAZA). Zoo má otevřeno 365 dní v roce. Více informací na www.zooliberec.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…