Elektrowin: Ekologii v terénu si užijí děti z Jihomoravského kraje

20.09.2016 13:53

Téměř tři sta dětí z jihomoravských základních škol se na sběrném dvoře dozví, jak důležité je třídit odpad z domácností, a hlavně kam správně odkládat elektroodpad, aby nedocházelo k poškozování přírody a tedy životního prostředí.

Elektrowin: Ekologii v terénu si užijí děti z Jihomoravského kraje
Foto: Elektrowin
Popisek: Logo společnosti Elektrowin

Ve čtvrtek 22. září 2016 se tato eko-naučná akce uskuteční v Mikulově, v rámci již 6. ročníku Zaskočte si pro radu, jak se zbavit odpadu. Ta vznikla ve spolupráci kolektivního systému ELEKTROWIN a Jihomoravského kraje.

Program je dopolední, děti tak stráví školní hodinu ekologie ve sběrném dvoře.

„Během návštěvy dvora se mohou dozvědět jaký je přínos třídění a recyklace vysloužilých spotřebičů k úspoře surovin a elektrické energie, ochraně ovzduší a možnostech opětovného využití materiálů získaných recyklací. Děti se rovněž prostřednictvím exkurze seznámí se samotným sběrným dvorem, jeho fungováním a s odpadovým hospodářstvím v jejich městě či regionu,“ vysvětluje Jan Marxt ze zákaznického oddělení ELEKTROWINu.

Seznam sběrných dvorů, kde se akce koná vždy v dopoledních hodinách:

ELEKTROWIN a.s. je největším kolektivním systémem zaměřeným na zpětný odběr vysloužilých elektrospotřebičů v České republice. Funguje už desátým rokem – dne 25. 5. 2005 jej založili největší výrobci velkých a malých domácích spotřebičů. Od té doby již ELEKTROWIN zrecykloval přes 17 000 000 vyřazených elektrospotřebičů o hmotnosti více než 260 000 tun. Společnost zajišťuje sběr, zpracování, využití a odstranění elektrozařízení a elektroodpadu (skupiny 1 – 10). Zaměřuje se na chladící zařízení, velké a malé elektrospotřebiče, elektrické a elektronické nástroje. Společnost není založená za účelem zisku. Sběrnou síť tvoří více než 13 000 míst zpětného odběru. Více informací naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…