Elektrowin: Za nepotřebný spotřebič volňásek do zoo

11.05.2015 17:00

Zvířátka také nekouří! Tak zní název akce brněnské zoo, při které mohou návštěvníci získat vstupné zcela zdarma. Přinesete-li v sobotu 16. května do zoologické zahrady Brno vysloužilý elektrospotřebič, volňásek bude váš.

Elektrowin: Za nepotřebný spotřebič volňásek do zoo
Foto: Elektrowin
Popisek: Logo společnosti Elektrowin

Každý, kdo tento den přinese do zoo vysloužilý elektrospotřebič, obdrží vstupenku zdarma. Brněnská zoo tuto akci připravila ve spolupráci s kolektivním systémem ELEKTROWIN, který se zabývá sběrem a recyklací elektroodpadu.

U stánku ELEKTROWINu budou mít děti i dospělí možnost se dozvědět, jak správně zacházet s vysloužilým elektrozařízením, aby neohrožovalo životní prostředí.

„I když už si Češi zvykli recyklovat, je stále potřeba jak malým, tak dospělým návštěvníkům připomínat, že vysloužilé elektrospotřebiče nepatří do směsného odpadu. Za deset let svého působení jsme už vybudovali po celé České republice síť čítající přes 12 000 míst zpětného odběru,“ vysvětluje ředitelka zákaznického oddělení společnosti ELEKTROWIN Táňa Pokorná.

„Brněnská zoo již dlouhá desetiletí pěstuje v dětech a mladých lidech vztah a úctu k přírodě, životu i sobě navzájem. Projekt ‚S vysloužilci do zoo‘, jejímž cílem je především všem připomenout, že nefunkční spotřebiče nepatří do popelnice nebo například na černé skládky tak zapadá do našeho konceptu,“ doplnila mluvčí Zoo Brno Monika Brindzáková.

ELEKTROWIN a.s. je největším a nejstarším kolektivním systémem zaměřeným na zpětný odběr vysloužilých elektrospotřebičů v České republice. Funguje už desátým rokem - 21. září 2005 podal návrh na zápis do seznamu výrobců Ministerstvu životního prostředí, rozhodnutí o zápisu do tohoto seznamu nabylo právní moci 5. prosince. Od svého založení ELEKTROWIN již zrecykloval přes 12 000 000 vyřazených elektrospotřebičů o hmotnosti více než 210 000 tun. Společnost zajišťuje sběr, zpracování, využití a odstranění elektrozařízení a elektroodpadu. Zaměřuje se na chladící zařízení, velké a malé elektrospotřebiče, elektrické a elektronické nástroje. Společnost není založená za účelem zisku, jejími akcionáři jsou přední výrobci velkých a malých domácích spotřebičů.  Sběrnou síť tvoří na 1 250 sběrných míst v 1 330 městech a obcích, 2 500 provozoven posledních prodejců a mobilní svozy ve více než 3 500 obcích. Celkově sběrnou síť tvoří více než 12 000 míst zpětného odběru. Více informací naleznete na www.elektrowin.cz.

Zoo Brno a stanice zájmových činností, která má za sebou víc než šedesát let existence, nabízí návštěvníkům na ploše 38 hektarů jedinečnou příležitost setkat se se zvířaty celého světa. V současné době představuje ideální místo pro odpočinek uprostřed nádherné přírody lesoparku Mniší hory v Brně-Bystrci. Brněnská zoologická zahrada je však nejenom centrem oddechu a poznání, je také odborným pracovištěm a provozuje Záchrannou stanici pro volně žijící živočichy v Jinačovicích. V jejím rámci pečuje o zraněná zvířata z okolní přírody, která po vyléčení a rekonvalescenci vrací opět na místo nálezu. Nabídka přednášek, kulturních akcí, výstav i programů pro handicapované děti – to vše dotváří činnost organizace, která je od roku 1953 nedílnou součástí jihomoravské metropole. Více informací se dozvíte na www.zoobrno.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…