Energetický regulační úřad dokončil jednání o pravidlech v elektroenergetice a plynárenství

29.05.2015 18:03

Na podmínkách nastavení metodiky pro IV. regulační období v elektroenergetice i plynárenství se tento týden dohodlo vedení Energetického regulačního úřadu (ERÚ) se zástupci všech regulovaných subjektů.

Energetický regulační úřad dokončil jednání o pravidlech v elektroenergetice a plynárenství
Foto: ERÚ
Popisek: ERÚ

IV. regulační období začne platit od 1. ledna 2016 a bude zkráceno na tři roky, během nichž dojde k novému ocenění společností a nastavení dlouhodobých regulačních pravidel.

„Do jednání jsme šli se snahou maximálně ochránit spotřebitele, tedy zajistit bezpečné, spolehlivé a kvalitní dodávky energií za přijatelné ceny. Spotřebitelé musejí mít jistotu, že budou mít energii skutečně k dispozici a že nezaplatí víc, než je nezbytně nutné. Jsem přesvědčena, že se nám podařilo tomuto závazku dostát a že regulované subjekty jsou nastavením podmínek dostatečně motivovány k investicím, které jsou nezbytné pro udržení funkčnosti infrastruktury i energetické bezpečnosti České republiky,“ uvedla předsedkyně ERÚ Alena Vitásková.

Na základě této dohody bude nyní ERÚ připravovat potřebné vyhlášky a podklady pro cenové rozhodnutí pro rok 2016, které vyhlásí dle zákonných norem v posledním čtvrtletí tohoto roku.

Předsedkyně ERÚ a místopředseda úřadu odpovědný za regulaci Jan Nehoda finální dohodu tento týden úspěšně projednali s vedením firem ČEPS, a.s., ČEZ Distribuce, a.s., E.ON Distribuce, a.s. a PREdistribuce, a.s. za oblast elektroenergetiky a s plynárenskými společnostmi NET4GAS, s.r.o., Pražská plynárenská distribuce, a.s., RWE Gasnet, s.r.o. a E.ON Distribuce, a.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…