Energetický regulační úřad jedná s NET4GAS o investicích do plynárenské infrastruktury

26.05.2016 10:44

Energetický regulační úřad jedná se zástupci NET4GAS o budoucích investicích do plynárenské infrastruktury.

Energetický regulační úřad jedná s NET4GAS o investicích do plynárenské infrastruktury
Foto: ERÚ
Popisek: ERÚ

V těchto dnech probíhají jednání předsedkyně Energetického regulačního úřadu (ERÚ) Aleny Vitáskové se zástupci společnosti NET4GAS, s.r.o., (NET4GAS) v čele s panem Andreasem Rauem, jednatelem a generálním ředitelem, k tématu budoucích rozvojových infrastrukturních projektů.

V rámci jednání se diskutuje využití stávající plynárenské přepravní infrastruktury a budoucí investice do nových přepravních tras přes Českou republiku (ČR).

Jednání v této oblasti jsou dlouhodobá a velice složitá s ohledem na možné dopady do cen konečných spotřebitelů v ČR a zejména s ohledem na způsob financování takových projektů, kde ERÚ důsledně monitoruje finanční situaci společnosti NET4GAS a její zadluženost.

Z pohledu ERÚ je nezbytné, aby byla zachována schopnost společnosti NET4GAS provozovat bezpečně a spolehlivě přepravní soustavu a aby tato soustava byla udržována a rozvíjena v takovém rozsahu, který je garantován v koncových cenách hrazených konečnými spotřebiteli v ČR.

„Plně chápu složitou situaci investorů, kdy po unbundlingu (oddělení obchodu a sítí) je návratnost každé nové investice velmi komplikovaná a z tohoto titulu důsledně akcionáři hodnocena. Na druhé straně je povinností národního regulátora chránit komplexně zájmy spotřebitelů v České republice,“ řekla Alena Vitásková k probíhajícím jednáním.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…