Energie2 stavila na dlouhodobě výhodné ceny energií pro zákazníky

04.08.2013 18:43

Dodavatel zemního plynu a elektrické energie - společnost Energie2, a. s., Praha přistupuje k získávání nových zákazníku odlišně od jiných dodavatelů. Prioritou společnosti je stabilita a dlouhodobě výhodné ceny pro odběratele.

Energie2 stavila na dlouhodobě výhodné ceny energií pro zákazníky
Foto: Energie2
Popisek: Energie2

Energie2 se tak vyhýbá kampaňovým slevám, které jsou  časově omezené pouze na několik měsíců. Zákazníci by si při uvažování o změně dodavatele měli ověřit především dobu trvání proklamovaných slev, aby nepodlehli lákavé nabídce, která se nakonec ukáže jako dlouhodobě neudržitelná. Informoval o tom ředitel Energie2, a. s., Praha Dávid Vlnka.

,,Energie2 si dlouhodobě drží ceny energií na přijatelné úrovni a motivuje tím současné i budoucí zákazníky, aby u ní zůstali. Zejména dosavadní ceny plynu jsou dostatečně atraktivní, ve srovnání se společnostmi, které v posledních měsících ohlásili jejich snížení. Přes všechny deklarované slevy je naše společnost i bez slev stále levnější, než dodavatelé, kteří museli snížit ceny z důvodu příliš vysoko nastavených tarif. Bohužel však ne každý alternativní dodavatel nabízí zákazníkům skutečnou úsporu vůči dominantním obchodníkům. Každá domácnost i firma si však může svobodně vybrat, od které společnosti bude energie odebírat. Trh s plynem i elektřinou je plně liberalizován již několik let a zákazníci můžou vydělat, nebo prodělat špatnou volbou dodavatele tisíce korun ročně“, upozornil D. Vlnka.

Dodal, že například při roční spotřebě 30 MWh zemního plynu na vytápění rodinného domu, zaplatí spotřebitel v roce 2013 u Energie2 v distribučním území Prahy 39 378 korun, zatímco u jednoho z nejdražších dodavatelů je to 47 564 korun. I když se skutečnost na jednotlivých distribučních územích mírně liší od tohoto  příkladu, výhodnost odběru plynu od Energie2 je zachována a rozdíl 8186 Kč, nebo i menší, stojí za změnu dodavatele.

,,Při uzavření smlouvy přes internet dostane zákazník od Energie2 navíc ještě 2 % slevu. Další možností je návštěva naší centrály v Praze, či osobní návštěva energetického poradce. Zákazníkům poskytujeme profesionální zákaznickou péči a energetické poradenství. Plynoměr nebo elektroměr však nadále spravuje tradiční provozovatel distribuční soustavy, který odstraňuje i případné poruchy. Pro zákazníky nabízíme i sdruženou fakturaci – spojení více odběrných míst do jednoho daňového dokladu a optimalizaci zálohových plateb na základě reálné spotřeby. Změnu dodavatele může zákazník zrealizovat velice rychle. Není-li vázán na dobu určitou, potom na rychlou změnu během jednoho měsíce stačí jen podpis smlouvy a plné moci“, řekl D. Vlnka.

Energie2 úspěšně působí na českém, slovenském i polském trhu. Mezi jejími zákazníky jsou velkoodběratelé i maloodběratelé obou komodit. Firmě se vyplácí strategie diverzifikace. Obchoduje s různými druhy energií (plyn, elektřina), zabývá se velkoprodejem i maloprodejem. 

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…