Envirocentrum otevírají Lesy ČR v jihočeském Milevsku

09.10.2017 18:39

Enviromentální centrum otevřou Lesy České republiky 12. října v Milevsku v Jihočeském kraji. Podnik přišla jeho výstavba na 2,1 milion korun. Nové prostory budou zdarma využívat školy i veřejnost.

Envirocentrum otevírají Lesy ČR v jihočeském Milevsku
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

„Projektování a výstavbu jsme zahájili loni, práce skončily letos v září,“ řekl Josef Koubek, lesní správce z Tábora z podniku Lesy ČR. Lesní pedagogové dosud docházeli za školáky, ti nyní mohou vyrazit do centra vybaveného přenosnou audiovizuální technikou i lesními vzorky.

Na Krajském ředitelství Lesů ČR v Českých Budějovicích dnes působí 17 vyškolených lesních pedagogů, v podniku je jich celkem 260. Pořádají vycházky, besedy, přednášky, kreativní dílny, soutěže i dny s Lesy ČR.

Lesní pedagogika je jednou z metod lesnické a environmentální výchovy, v níž je možné předat pravdivé informace o lese a hospodaření v něm prožitkovou formou díky poutavému vyprávění a hrám. Účastníci poznávají les všemi smysly, takže si vše lépe zapamatují. Podnik Lesy ČR patří mezi české průkopníky lesní pedagogiky, veřejnost touto formou vzdělává od roku 1999.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…