Epson: Představeny nové flexibilní a ekologické projektory

01.12.2013 14:53

Epson, světová jednička mezi výrobci projektorů1, oznamuje obnovení své cenově dostupné základní řady2 3LCD projektorů zaměřené na malá pracoviště a domácnosti, malé a střední podniky a vzdělávací zařízení.

Epson: Představeny nové flexibilní a ekologické projektory
Foto: EPSON
Popisek: EPSON

Projektory EB-S18, EB-X18, EB-W18, EB-X24, EB-S17, EB-X20, EB-W22 a EB-X25 nabízejí nové funkce, včetně Wi-Fi kompatibility1, a vynikající poměr ceny a kvality. Dostupné jsou od 1. října 2013.

Tato řada nabízí vyšší svítivost a nové funkce, včetně funkcí moderátor2, Colour Universal Design (CUD), HDMI vstupu, posuvníku vypnutí zvuku a obrazu a horizontální korekce lichoběžníkového zkreslení. Stejně vysoký bílý a barevný světelný výstup zajišťuje až třikrát jasnější barvy3, což znamená, že nemusíte zatahovat žaluzie, a to ani ve dne. Projektory se snadno ovládají a mají vylepšený kontrastní poměr 10 000:1, díky němuž vytvářejí ostrý a jasný obraz.

Paul White, produktový manažer společnosti Epson Europe pro oblast projektorů, říká: „Vyhověli jsme tomu, co naši zákazníci chtějí, a zajistili jsme, aby bylo možné celou řadu připojit buď k drátové, nebo k bezdrátové síti za účelem sdílení obsahu – což je něco, co v této cenové hladině příliš často neuvidíte.“

V reakci na rostoucí trend sdílení informací pomocí chytrých zařízení, laptopů a tabletů pracují tyto projektory s aplikací iProjection pro zařízení s operačními systémy iOS a Android. Tato aplikace umožňuje snadné sdílení informací z těchto zařízení prostřednictvím projektoru. Více informací o aplikaci iProjection naleznete na www.epson.cz/iprojection.

Ekologické funkce

Za účelem snížení vlivu na životní prostředí a úspory nákladů v dlouhodobém horizontu je u této řady v nabídce k dispozici nová „eko“ záložka, na níž si můžete nastavovat a zobrazovat všechny ekologické funkce.

Funkce automatického stmívání lampy upravuje světlost lampy podle světlosti zobrazovaného obrazu, což přináší výhody spočívající v nižší spotřebě energie a tedy nižších účtech za elektřinu a v menším vlivu na životní prostředí a rovněž zlepšuje kontrastní poměr. Funkce vypnutí zvuku a obrazu a režim spánku umožňuje uvedení projektoru do nastavení s mimořádně nízkou světlostí, čímž dochází ke snížení příkonu lampy o 70 procent.

Snadná obsluha

Nová funkce moderátor, která je k dispozici na projektorech EB-X20, EB-W22 a EB-X25, umožňuje snadné připojení projektoru k počítačům a chytrým zařízením, zatímco osoba vedoucí jednání nebo učitel ovládá promítaný obsah. Tato funkce zajišťuje, aby prezentátor mohl snadno rozhodovat o tom, jak a kdy bude obsah sdílen, přičemž se může připojit až 50 osob současně.

Podpora HDMI vstupu znamená, že lze snadno přehrávat obrazové a zvukové záznamy ve vysokém rozlišení, ať už se projektor používá k obchodním účelům, ke vzdělávání, nebo k zábavě.

Flexibilita umístění je zajištěna pomocí jedinečného posuvníku horizontální korekce lichoběžníkového zkreslení a automatické vertikální korekce lichoběžníkového zkreslení, díky čemuž se bude vždy promítat čtvercový obraz.

Díky provedení Colour Universal Design (CUD) společnosti Epson mohou ovládací panel snadno vidět a ovládat i barvoslepí lidé. LED barvy a jasné a intuitivní ikony na ovládacím panelu projektoru zajišťují bezproblémovou obsluhu pro všechny uživatele.

Projektory EB-S18, EB-X18, EB-W18, EB-X24, EB-S17, EB-X20, EB-W22 a EB-X25 jsou k dispozici od 1. října 2013, a to za cenu 9 757,-, 12 428,-, 14 239,-,  14 239,-, 10 906,-, 12 940,-, 16 638,-, 16 638,- Kč.  376,-, 479,-, 549,-, 549,-, 420,-, 499,-, 641,-,641,- EUR

98 % respondentů potvrdilo nejjasnější barvy projektoru Epson

Technologie projektorů  Epson 3LCD má třikrát jasnější barevný výstup v porovnání s jednočipovými DLP projektory

Projektory Epson obstály ve slepém testu, který provedla nezávislá společnost pro výzkum trhu RS Consulting ve Velké Británii. Naprostá většina z dvou set oslovených respondentů se shodla na tom, že projektor Epson EB-X14 má jasnější a živější barvy než konkurence. Technologie 3LCD produkuje stejný bílý a barevný světelný výstup (jas) s pestrými barvami, které jsou třikrát jasnější1. Podobný test provedla společnost Epson za účasti médií i v České republice.

Mnoho výrobců projektorů uvádí pouze hodnotu bílého světelného výstupu a neposkytují tak zákazníkům úplné informace. Barevný světelný výstup může být totiž mnohem nižší a  výsledný efekt z projekce horší. „Nejen svítivost, ale také barva, jsou důležitou součástí kvality obrazu, a proto chceme našim zákazníkům ukázat i důležité hodnoty barevného jasu. Naše projektory s technologií 3LCD zaručují stejně vysoký bílý i barevný jas, což znamená, že vždy dosáhneme projekce jasného obrazu se sytými barvami,“ uvádí Roman Vejražka ze společnosti Epson.

Metoda měření barevného světelného výstupu byla navržena celosvětově uznávanou organizací Society for Information Displays (SID)² a předepisuje způsob, jakým má být tzv. měření CLO realizováno. Tento průmyslový standard předepisuje jas červené, zelené a modré barevné složky digitálního projektoru. Měřítko kvality je snadné, pokud tato hodnota u všech měřených barev není stejně vysoká jako hodnota bílého jasu, obraz je méně výrazný a jeho barvy mohou působit vybledlým dojmem. Všechny projektory Epson s technologií 3LCD jsou testovány za pomoci technologie CLO.

O společnosti Epson

Společnost Epson je předním světovým výrobcem inovativních produktů a její portfolio sahá od inkoustových tiskáren a tiskových systémů, přes 3LCD projektory a průmyslové roboty až po senzory a další mikrozařízení. Cílem společnosti Epson je překonávat očekávání jejích zákazníků po celém světě prostřednictvím hodnotných produktů, které využívají kompaktní, úsporné a vysoce výkonné technologie, jež ocení nejen domácí uživatelé, ale také zákazníci z firemní sféry, obchodu nebo průmyslu.

Skupina Epson vedená společností Seiko Epson Corporation se sídlem v Japonsku zaměstnává více než 68 000 lidí v 96 společnostech po celém světě a je hrdá na svůj neustálý přínos k ochraně životního prostředí a komunit, ve kterých působí.
http://global.epson.com/

O společnosti Epson Europe

Společnost Epson Europe B.V. se sídlem v Amsterdamu je současně hlavním sídlem Skupiny pro region Evropy, Středního východu, Ruska a Afriky. Společnost Epson Europe zaměstnává 1 727 lidí a ve fiskálním roce 2012 zaznamenala obrat 1 540 milionů eur. http://www.epson.eu

Environmentální vize 2050  
http://eco.epson.com/

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…