Epson je průkopníkem v oblasti levného tisku pro malé a střední podniky

11.06.2013 13:57

Firmy potřebují stále tisknout, chtějí ale tisknout levněji a barevně, 75 % veškerého tisku realizují malé a střední firmy.

Epson je průkopníkem v oblasti levného tisku pro malé a střední podniky
Foto: EPSON
Popisek: EPSON

Tyto výsledky presentovala společnost IDC v rámci tiskové konference, kde Epson představil novou technologii Ink Tank System, zaručující velmi levný tisk. Podle studie IDC se podíl instalovaných tabletů na ostatních zařízeních v příštích 12 měsících zdvojnásobí, nicméně konec tisku na papír to ještě neznamená. Ačkoliv tvorba elektronických dokumentů roste rychle, tisk v kancelářích se využívá stále v hojné míře. Až 75 % vytištěných stránek pochází z malých a středních firem, které zároveň tvoří hnací motor budoucího růstu prodejů tiskových zařízení.
 
„Většina dotazovaných v naší studii uvedla, že chytrý telefon ani tablet nezměnil jejich objem tisku. Navíc překvapivě uživatelé tabletu a chytrého telefonu tisknou více než průměrný koncový uživatel. Skutečnou výzvou pro výrobce je tedy zajistit bezproblémovou koexistenci obou světů (papíru a elektronických dokumentů), “ uvedl Mitri Roufka., Research Director IDC. „V posledních letech registrujeme zvýšení zájem našich zákazníků o mobilní tisk odkudkoliv. Proto většina našich nově uvedených tiskáren umožňuje tisk přes wifi a našim zákazníkům poskytujeme pohodlný způsob tisku přímým přenosem do tiskáren Epson pomocí aplikace Epson iPrint,“ uvedl David Šedina, National Sales Manager Epson Czech Republic.
 
Podle studie IDC společnosti stále potřebují tisknout a při pořizování nových tiskových zařízení jsou pro ně rozhodující nízké náklady tisku a rostoucí potřeba barevného tisku. Vyhledávání efektivnějšího a levnějšího tisku je důležitým kritériem při pořizovacích plánech tiskových zařízení. „Epson v březnu letošního roku uvedl novou sérii tiskáren s vysokokapacitními nádržkami na inkoust, které zaručují černobílí tisk za bezkonkurenční cenu 0,05 Kč za jednu stranu. Tyto tiskárny mohou oslovit právě malé a střední firmy, které hledají úsporný tisk,“ uvedl David Šedina.
 
„Inkoustové tiskárny pro firmy jsou dobře přijímány v západní Evropě a zvyšují svůj podíl na celkových prodejích inkoustových zařízení, v České republice je v tomto segmentu stále vyšší podíl laserových multifunkcí a barevného laseru. Hlavním důvodem je, že firmy jsou při pořizování inkoustových tiskáren opatrnější a důvěřují přetrvávajícím mýtům o nekvalitním tisku na inkoustových tiskárnách, “ dodal Mitri Roufka.
 
MÝTY (Zdroj: studie IDC)
 Inkoustové tiskárny jsou technologie jen pro domácí použití 
 Inkoustový tisk má větší provozní náklady (cena za stránku je vyšší než u laseru) 
 Inkoustový tisk je pomalejší a méně spolehlivá technologie 
 
FAKTA (Zdroj: studie IDC)
Inkoustové tiskárny jsou populární v rozvinutých zemích 
Inkoustová zařízení navrhnutá pro firemní trh mají o 50 % menší náklady na vytištěnou stránku než základní laserové modely (které často převládají v segmentu malých a středních firem) 
Inkoustová zařízení navrhnutá pro firemní trh spotřebovávají o 50 % méně energie než základní laserové modely 
Nové nabízené inkoustové modely pro firmy nabízejí rychlost srovnatelnou se základním laserem 
Inkoustová tisková zařízení pro firmy jsou stejně spolehlivá jako základní laserová

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…