Era pomáhá regionům – tam, kde společně žijeme

27.11.2013 8:05

9 regionů. 27 projektů. 1 035 000 korun. 27 vítězů. Nepočítaně lidí, kterým se život změní k lepšímu. To je v číslech grantový program Era pomáhá regionům, který kombinuje klasický grantový přístup s individuálním fundraisingem.

Era pomáhá regionům – tam, kde společně žijeme
Foto: erasvet.cz
Popisek: Era

„V každém z devíti pilotních regionů vybrala odborná porota tři neziskové či příspěvkové organizace, které se snaží získat finanční prostředky na realizaci svých projektů. Era jim poskytne nejen účinnou webovou platformu na výběr peněz od soukromých dárců, ale také mediální podporu a nakonec i grant v celkové hodnotě 1 035 000 korun,“ vysvětluje specialistka společenské odpovědnosti Ery Jitka Švejcarová.

Soukromí dárci mohou přes web www.erapomaharegionum.cz jednoduše podpořit jeden či více projektů. Vybrat si mohou pomoc seniorům, dětem či handicapovaným, vybavení chráněné dílny, opravu kaple, záchranu soch, budování ptačí stezky nebo podporu dobrovolnictví. „Pro Eru byla pomoc regionům přirozenou volbou, protože díky rozsáhlé síti obchodních míst České pošty působíme i v těch nejmenších obcích, kde lidé nejlépe znají místní situaci a rozumí zdejším problémům. Navíc malé regionální neziskovky, příspěvkové organizace a jejich aktivity nemají v médiích a v podvědomí lidí takový prostor, jako projekty se zázemím velkých hráčů na poli neziskového sektoru,“ popisuje Jitka Švejcarová, proč se Era zaměřila na pomoc v menších městech a na venkově. V každém regionu Era rozdělí 115 000 korun, přičemž projekt s nejvyšší vybranou částkou získá 50 000 korun, druhý 40 000 korun a třetí 25 000 korun.

Jak to funguje?

V polovině listopadu vybrala odborná porota složená ze zástupců banky působících v daných regionech a neziskového prostoru ze všech došlých přihlášek tři nejlepší projekty z každého regionu. Těchto 27 různorodých projektů si zájemci mohou prohlédnout na webu www.erapomaharegionum.cz a na těchto stránkách mohou své favorizované programy rovnou i podpořit. Stačí pouze jednou kliknout. „Jelikož jde o regionální či komunitní granty, chceme, aby se zapojili místní lidé – aby právě oni rozhodli, na který projekt přispějí, a který máme nejvíce podpořit i my,“ doplňuje Jitka Švejcarová. Soukromí donátoři mohou svou své finanční příspěvky posílat až do 22. prosince letošního roku.

Jak přispět na dobrou věc?

Pro bezpečné a rychlé podpoření vybraného projektu lze využít platební tlačítko Klikni a daruj, které je umístěno na webu www.erapomaharegionum.cz přímo u každého z nich. Pomocí tohoto tlačítka lze snadno a rychle uskutečnit on-line platbu z účtu u Ery/ČSOB, platební karty libovolné banky nebo PaySec peněženky. Při placení může navíc dárce zaškrtnutím příslušného políčka zveřejnit své osobní údaje vybrané neziskové organizaci pro účely přímého kontaktu. Rovnou si tu může požádat také o zaslání potvrzení o poskytnutí daru.

Více informací na internetových stránkách www.erapomaharegionum.cz.

Era a Poštovní spořitelna jsou obchodní značky Československé obchodní banky, a.s. 

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…