Euronova Group Radka Nováka a Martina Koči míří do Prahy. Koupila majoritní podíl v Matrix Media

06.04.2021 14:50

Úspěšná mediální skupina Euronova Group ohlásila novou akvizici. Společnost podnikatele Radka Nováka a Martina Koči tento týden dokončila akvizici majoritního podílu v pražské tiskárně Matrix Media, která patří mezi největší tiskárny v zemi. Vstupem do pražské firmy Euronova Group posílila svou pozici na českém trhu.

Euronova Group Radka Nováka a Martina Koči míří do Prahy. Koupila majoritní podíl v Matrix Media
Foto: Euronova Group
Popisek: Martin Koča a Radek Novák

„Jedná se o strategický krok, který dokládá dynamický růst naší společnosti. Očekáváme od něho zlepšení logistiky, zdokonalení a rozšíření služeb, které nabízíme klientům po celé republice.“ říká jednatel společnosti Radek Novák. „Směrem ke klientům zvýšíme flexibilitu a rozšíříme naše produktové portfolio. Dovnitř firmy si od této akvizice slibujeme zvýšení produktivity a využití synergií při nákupu strategických materiálů,“ doplňuje Martin Koča.

Tiskárna Matrix Media se specializuje na velkoformátový i maloformátový digitální tisk. Díky nejmodernějším technologiím nabízí špičkové služby, jak v oblasti interiérové, tak exteriérové polygrafické reklamy.

Mediální skupina Euronova Group působící na trhu 21 let je dnes nejsilnějším mediálním hráčem na západě Čech a v posledních letech výrazně posiluje vliv také v české metropoli. Do skupiny patří osm společností. Má nespočet spokojených a věrných klientů. Kdo se jednou stane zákazníkem, zůstává mnoho let. Díky širokému portfoliu služeb dostane klient kompletní servis k propagaci své značky a produktů.

Mnohaletým klientem Euronova Group je Kancelář Evropského parlamentu v ČR. Pro Evropský parlament pořádá výstavy, jako je Sacharovova cena, propagaci na eventech a veletrhách, pořádá debaty s europoslanci i hudební akce oslavující Den Evropy. Vyrábí pro Evropský parlament tiskoviny a propagační předměty.

Síla outdoorové reklamy se ukazuje nejen v období voleb a ekonomického růstu. Outdoorové plochy se staly i účinným komunikačním prostředkem mezi městem a občany i během pandemie. Město mělo silný nástroj, jak široké veřejnosti sdělit jejich podporu i aktuální nařízení vlády. W & P EURONOVA má síť 700 reklamních ploch, jako jsou billboardy a bigboardy. V centru města spravuje i reklamní navigace a lavičky. Pokud uvidíte v Plzni tramvaj nebo autobus celý v brandu jedné značky, je to práce Euronova Group. Díky zastoupení společnosti Rencar v Plzni zajištuje grafiku i instalaci celopolepu na dopravní prostředky.

Další účinné propojení vedení města s občany a firem se zákazníky jsou regionální televize ZAK TV, PLZEŇ TV a zpravodajský portál Plzeňského kraje plzen.cz. Zprávy na plzen.cz si měsíčně přečte přes 110 000 unikátních návštěvníků webu. Portál umožňuje i cílenou propagaci firem formou reklamních bannerů a PR článků. Novinkou pro letošní rok je atraktivní redesign webu, který bude již brzy zveřejněn. Televize ZAK TV pečuje o 700 000 sledujících měsíčně. Vždy aktuální reportáže, pořady a televizní spoty vysílá již dvacet let.

Euronova Group od roku 2018 vlastní nejstarší tiskárenský provoz v České republice. Výroba v tiskárně NAVA tisk se nezastavila již 110 let. Z této ofsetové tiskárny pochází mnoho tiskovin, jako jsou Radniční listy, které nachází občané měst ve svých schránkách. Tiskárna Euronova se specializuje na velkoformátový tisk a flexotisk. Reklamní agentury ve skupině Euronova Group se postarají o kompletní branding a propagaci provozoven.

Město Plzeň pořádá pro děti i dospělé mnoho akcí. Euronova Group zajišťuje produkci hudebních i sportovních eventů. Mezi největší akce v západních Čechách s účastí 48 000 dětí a dospělých patří Sportmanie Plzeň, kde má Euronova Group na starost technické a organizační zajištění.

K úspěchům Euronova Group přispívá stabilní tým obchodníků a zaměstnanců. Přátelská atmosféra ve firmě a společné aktivity jsou důležitou součástí firemní kultury. Společnost pravidelně pořádá ekologické akce zaměřené na úklid odpadu z okolí plzeňských řek a sázení nové stromové výsadby v okolí města. Euronova group a její zaměstnanci každý rok přispívají na charitativní sbírky. Již v roce 2018 stala Zelenou firmou a dbá na zodpovědné nakládání s odpady a šetření energií. Své zaměstnance také motivuje k zodpovědnému chování a recyklaci odpadu.

Ani v roce 2021 Euronova Group nepřestává expandovat.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…