Europoslanec Petr Mach navštíví Zlín

12.01.2017 10:58

Europoslanec Petr Mach, člen frakce EFDD v Evropském parlamentu a zakladatel Strany svobodných občanů, bude zítra besedovat s občany v novém zlínském hudebním baru Sklep 33, který se otevřel minulý pátek v prostoru zrušené kavárny Loft. Na besedě o budoucnosti Evropské unie a České republiky vystoupí jako host i zastupitel Zlínského kraje Tomáš Pajonk.

Europoslanec Petr Mach navštíví Zlín
Foto: Daniela Černá
Popisek: europoslanec Petr Mach na besedě v Olomouci

„Požadavek na změnu ve společnosti roste. Budu v tomto snažení podporovat naše zastupitele ve Zlínském kraji. Naše vize omezit přebujelou byrokracii lidi zajímá a já se těším na setkání s nimi ve Zlíně,“ říká poslanec europarlamentu Petr Mach.

Petr Mach je v Evropském parlamentu členem frakce EFDD, ve které jsou společně s ním zástupci britského UKIPU nebo Hnutí pěti hvězd Beppeho Grilla, který má šanci stát se italským premiérem a splnit tak jeden ze svých cílů – vyhlášení referenda za odmítnutí eura a návrat Itálie ke své staré měně, liře. Euroskeptická frakce EFDD vznikla, aby vytvořila opozici k drtivé většině evropských lidovců, socialistů a liberálů, kteří ve velké koalici ovládají Evropský parlament. Odmítá byrokratizaci Evropy a vytváření jediného centralizovaného evropského superstátu a svým hlasováním se snaží zastavit nová nařízení, která předkládá Evropská komise, nebo na ně alespoň upozornit veřejnost.

Chceme volné obchodování a cestování občanů evropských států bez překážek. EU se ale bohužel vyvinula v děsný moloch, který způsobuje už víc škody než užitku. Chceme Evropu dobrovolné spolupráce, ne EU s jejími kvótami a regulacemi,“ zdůrazňuje Petr Mach, jehož vstup do politiky byl motivován nesouhlasem s Lisabonskou smlouvou. O rok později vydal svou knihu „Jak vystoupit z EU“. V ní popisuje důvody, proč by měla Česká republika opustit unii, a také popisuje konkrétní způsoby, jak toho dosáhnout. V roce 2014 pak Petr Mach byl zvolen europoslancem za Českou republiku.

Na setkání s občany ve Zlíně bude Petr Mach s hostem Tomášem Pajonkem odpovídat na dotazy občanů ohledně fungování a budoucnosti Evropské unie.

„Tyto besedy pořádáme pro všechny, které zajímá fungování společnosti a to, jak politika ovlivňuje naše životy.“ vysvětluje Tomáš Pajonk. „Návštěva Petra Macha ve Zlíně je skvělou příležitostí vyslechnout si názory a myšlenky o EU, které se do médií často nedostanou,“ uzavírá.

Přijďte se i vy zapojit do debaty o budoucnosti EU: 13. ledna od 17:30 hod. ve zlínském baru Sklep 33.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…