Euroregion Krušnohoří: Česko-německá komise posoudila čtyři projekty

06.09.2017 11:14

Komise poté podrobně posuzovala 4 předložené projekty a doporučila je Lokálnímu řídícímu výboru k přijetí. Jednalo se projekty Znovuobjevme česko-německé tradice – slavnosti zelí, Krušnohorský Byznys Day (aneb Inovační rande), Krušnohorská pivní stezka a Setkání informačních turistických center Krušných hor.

Euroregion Krušnohoří: Česko-německá komise posoudila čtyři projekty
Foto: euroreg.cz
Popisek: Euroregion Krušnohoří - logo

Místem jednání této velmi aktivní komise se stalo 28. srpna 2017 Zakladatelské a inovační středisko Gründer- und Innovationszentrum ve Freibergu. V něm také proběhla hned v úvodu zasedání velmi zajímavá exkurze ve zdejším technologickém centru Frauenhofer THM (Technologiezentrum Halbleitermaterialien), vytvořeního pro výzkum, výrobu a úpravu polovodičů.

Předseda německé části komise Mathias Lißke podal komisi informace o dvou schválených velkých projektech „Naše světové dědictví“ a „Zdař bůh Světové dědictví!“. Jejich obsahem je podpora projektu známého také pod názvem Montanregion Krušnohoří. Projekt byl přepracován a bude po projednání na vládní úrovni v ČR a Sasku předložen v Paříži k rozhodnutí o zařazení kulturní hornické krajiny Krušnohoří na listinu světového kulturního dědictví UNESCO.

Komise se zatím nejaktivněji podílí na přípravě rozvojové strategie Euroregionu Krušnohoří/Erzgebirge. Dalším krokem bude jednání její úzké pracovní skupiny v listopadu za účasti obou předsedů komise a obou jednatelů. Na něm by již mělo dojít k přípravě projektu, který by podněty z veřejnosti a z odborných komisí zpracoval. Mathias Lißke na závěr neopomněl poděkovat jednatelce Beatě Ebenhöh za přípravu jednání a exkurze a Radce Hodicové za náročné tlumočení na této vysoce odborné exkurzi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…