Euroregion Krušnohoří: Životní prostředí a regionální plán

10.09.2017 15:54

V Podkrušnohorském zooparku v Chomutově se sešla komise pro životní prostředí a regionální plán na svém pravidelném jednání. Po informaci o stavu realizace programu Interreg V-A a Fondu malých projektů, který Euroregion Krušnohoří spravuje, uvedl předseda komise Dr. Jiří Roth dva hosty, kteří představili své velké projekty.

Euroregion Krušnohoří: Životní prostředí a regionální plán
Foto: euroreg.cz
Popisek: Euroregion Krušnohoří - logo

Ing. Roman Honzík z Výzkumného ústavu rostlinné výroby v Chomutově představil projektový záměr ENZEDRA - Bílá místa rolnické historie: Místní užitkové a okrasné rostliny jako cesta ke zvyšování druhové rozmanitosti regionu. Na přípravě se podílejí partneři ze Saska a chomutovský zoopark.

Ing. Martin Motlík představil komisi již v současné době realizovaný projekt Informační centrum Fláje, podaný Povodím Ohře, státní podnik, který v něm má svého osvědčeného a dlouhodobého partnera, saský státní podnik Zemská správa přehrad (Staatsbetrieb Landestalsperrenverwaltung).

Komise se, podobně jako ostatní komise, zabývala svým příspěvkem do rozvojové strategie Euroregionu Krušnohoří. Své náměty bude směřovat na oba jednatele. Diskuse se vedla i o nedostatečné vzájemné informovanosti v případě ohrožení životního prostředí. Jak při požáru v loňském roce v Unipetrolu, tak i v případě nedávného požáru skládky Celio nebyly obce na saské straně informovány, přestože byl schválen projekt informačního portálu krizového managementu v programu na podporu přeshraniční spolupráce Cíl 3 a již v roce 2000 bylo pro informovanost veřejnosti založeno Ekologické centrum pro Krušnohoří v Mostě.

Členové komise v chomutovském zooparku jednali již několikrát, na jednání neskrývali obdiv nad jeho úspěšným rozvojem, který jim přiblížila ředitelka Iveta Rabasová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…