Euroregion Krušnohoří se chystá na nové projekty. Připravte se

20.04.2015 13:01

Ústecký kraj spolu s Ministerstvem pro místní rozvoj a Euroregionem Krušnohoří zahájil řadu workshopů k novému programu na podporu přeshraniční spolupráce Kooperačního programu „SN-CZ 2014-2020“. Příprava nového programu vrcholí.

Euroregion Krušnohoří se chystá na nové projekty. Připravte se
Foto: Hans Štembera
Popisek: Euroměna, ilustrační foto

„O tom, jak se budou rozdělovat peníze na malé projekty, by se toho dalo napsat moc a moc. Nový program se připravuje, zahájen snad bude v polovině letošního roku. Zatím jen tolik, že žadatelé dají na euroregion žádost, ta bude také elektronická,“ uvedl jednatel Euroregionu Krušnohoří František Bína.

Projektová manažerka a finanční manažerka ji zkontrolují po formální stránce a pošlou do příslušné odborné bilaterální komise, která k projektu předá své stanovisko. Členové Lokálního řídícího výboru projekt obodují a podle dosažených bodů je schvalován. „Nemůže se stát, že by konzultovaný projekt neprošel. Ale může ses stát, že dostane málo bodů, když se nerespektují doporučení,“ apeluje už nyní František Bína.

Žadateli se mohou stát neziskové organizace či obce. Peníze jsou cíleny do všech oblastí, od životního prostředí po kulturu.  „Pro nás jsou nejdůležitější setkávání lidí, partnerská města a děti,“ říká ještě za euroregion František Bína a dodává: „Zájemci, kteří za námi přijdou, jsou vždycky vítáni. Já zase jejich projekty rád prezentuji v našem zpravodaji Infopress a na našich stránkách www.euroreg.cz.“

V novém programu bude pro českou a saskou stranu od roku 2015 – 2020 dohromady 179,9 milionů EUR. Fond malých projektů je na základě zkušeností z uplynulého programového období velmi oblíbeným nástrojem každodenní přeshraniční spolupráce. „Využívala ho partnerská města na své aktivity, ale i mládež, spolky, školy, senioři. Dosavadní administrativní zátěž by měla být snížena zavedením paušálů, a také zjednodušením projektové žádosti,“ uvedl jednatel euroregionu František Bína.

Projekty budou, tak jako v uplynulém období, posuzovány ve společných odborných komisích euroregionu a rozhodovat o nich bude společný Lokální řídící výbor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…