Evropská komisařka Máire Geoghegan-Quinn: Projekt ELI Beamlines úspěšně pokračuje

22.10.2013 10:44

Dne 18. října 2013 se na staveništi v Dolních Břežanech u Prahy, kde vzniká unikátní laserové centrum ELI Beamlines, objevila vzácná návštěva – evropská komisařka pro výzkum, inovace a vědu Máire Geoghegan-Quinn.

Evropská komisařka Máire Geoghegan-Quinn: Projekt ELI Beamlines úspěšně pokračuje
Foto: Metrostav
Popisek: Na staveništi v Dolních Břežanech u Prahy vzniká unikátní laserové centrum ELI Beamlines

Představitelka Evropské komise se v doprovodu zástupců Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, Akademie věd ČR, Rady vlády pro výzkum, vývoj a inovace a dalších osobností přijela na vlastní oči přesvědčit, jak pokračuje projekt uživatelského výzkumného střediska realizovaného Fyzikálním ústavem AV ČR. Panevropské výzkumné centrum ELI má ambici, aby v něm v budoucnu bylo dosaženo mnoha nových poznatků použitelných v řadě oborů od laserové fyziky přes materiálové vědy až po medicínu. Výstavbu provádí sdružení společností Metrostav, VCES a OHL ŽS (sdružení MVO).

„Pro nás je důležité především to, že se paní komisařka mohla osobně přesvědčit, že rozfázování realizace projektu i do dalšího programového období, o které jsme Evropskou komisi nedávno žádali, mělo své opodstatnění,“ konstatoval výkonný ředitel ELI Beamlines Vlastimil Růžička.

Máire Geoghegan-Quinn se v Praze také zúčastnila prezentace projektu ELI Beamlines v rámci konference TEERA, pravidelné podzimní akce o evropském výzkumu organizované Technologickým centrem Akademie věd ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…