Evropské servisní centrum Sony DADC v plzeňském regionu slaví čtvrté výročí založení

24.07.2014 21:39

Servisní centrum na Plzeňsku je významnou součástí evropské infrastruktury dodavatelského řetězce Sony DADC. Ve dvou lokalitách, ve Štěnovicích a v centru Plzně, vzniklo během čtyř let téměř 400 pracovních míst.

Evropské servisní centrum Sony DADC v plzeňském regionu slaví čtvrté výročí založení
Foto: Sony DADC
Popisek: Sony DADC

Založením plzeňské pobočky zaměřené na kompletaci a balení produktů, zpětnou logistiku a sdílené služby vytvořila společnost Sony DADC v srdci Evropy nové centrum infrastruktury pro dodavatelský řetězec. Nejprve v roce 2010 ve Štěnovicích otevřela provoz zaměřený na balení produktů o rozloze 17 000 m2. Vizí společnosti od té doby bylo neustále rozšiřovat portfolio svých služeb. Dalším významným milníkem se stalo založení centra sdílených služeb v Plzni v roce 2012. V současnosti pracuje v obou lokalitách na celkové ploše 35 000 m2 téměř 400 zaměstnanců.

Evropskou síť Sony DADC tvoří servisní, výrobní a distribuční závody ve Velké Británii, Švédsku, Francii, Německu, Rakousku a Španělsku. K založení evropského servisního centra byla vybrána Česká republika díky vynikajícímu odbornému know-how a lidským zdrojům, které jsou pro podporu celého dodavatelského řetězce Sony DADC nezbytné. Evropské servisní centrum v Plzni a Štěnovicích je atraktivní pro řadu kvalifikovaných pracovníků. Průměrný věk zaměstnanců je 33 let, zastoupení absolventů vysokých škol se zvyšuje každým čtvrtletím a v současnosti již přesáhlo 45 procent. Vynikající dovednosti a schopnosti zaměstnanců ideálně doplňují portfolio produktů a služeb, které Sony DADC zajišťuje.

Provozy v plzeňském regionu obstarávají nejrůznější úkony včetně kompletace, balení nebo zpětné logistiky, ale také klíčové administrativní služby. Logistické centrum ve Štěnovicích se vyznačuje špičkovou bezpečnostní infrastrukturou a nabízí rozsáhlé skladovací kapacity i kompletní nabídku standardních a speciálních kompletačních technologií. Co se týče zpětné logistiky, pokrývá se zde celý proces od přijetí zboží, přes kontrolu, validaci, renovaci a uskladnění až po likvidaci odpadu.

Evropské centrum sdílených služeb umístěné ve středu Plzně zajišťuje služby order-to-cash, backoffice a IT. Klienti mohou tyto funkce outsourcovat, díky čemuž se mohou více soustředit na své hlavní aktivity. Služby order-to-cash zahrnují správu objednávek, komunikaci s klienty a zpracování plateb. Služby backoffice pokrývají nejrůznější aktivity jako nákup, finance, účetnictví a obecné služby centra zákaznických služeb. Kvalifikovaný personál oddělení informačních technologií nabízí plně přizpůsobená IT řešení jako vývoj aplikačního softwaru, provoz IT infrastruktury a kompletní IT podporu. Centrum sdílených služeb založené v roce 2012 nyní zaměstnává více než 130 lidí, kteří denně komunikují v sedmi jazycích s klienty z různých zemí, zpracovávají jejich zakázky a zajišťují pro ně servis.

Evropské servisní centrum v Plzni a Štěnovicích představuje základní složku infrastruktury dodavatelského řetězce společnosti Sony DADC a zajišťuje špičkové služby pro všechny hlavní evropské regiony. Všichni zaměstnanci evropského servisního centra si při příležitosti čtvrtého výročí zaslouží za svůj výkon gratulaci a přání dalšího úspěšného rozvoje do budoucna.

O společnosti Sony DADC

Sony DADC je přední dodavatel disků a digitálních služeb pro zábavní, vzdělávací a informační průmysl. Nabízí prvotřídní řešení pro digitální i fyzický dodavatelský řetězec, softwarové služby a replikaci optických médií. Celosvětová síť poboček zahrnuje servisní centra, výrobu optických médií, centra distribučních a digitálních služeb v devatenácti různých zemích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…