Expert Elektro: Elektronika a spotřebiče zažívají silný prodejní rok

02.11.2014 13:05

Poptávka po elektronice a domácích spotřebičích zaznamenává v letošním roce výrazný nárůst. Mezi nejrychleji rostoucí segmenty v maloobchodě patřil podle dat Českého statistického úřadu například prodej počítačového a komunikačního zařízení. Vyšší nákupní apetit potvrzuje i přední česká síť elektroprodejen Expert Elektro. Její prodeje elektroniky a bílého zboží stouply v některých letošních měsících dokonce až o dvacet procent.

Expert Elektro: Elektronika a spotřebiče zažívají silný prodejní rok
Foto: Expert Elektro
Popisek: Expert Elektro

„Již závěr loňského roku přinesl z hlediska našich prodejů změny. Nejprve došlo po intervenci ČNB ke skokovému nárůstu poptávky po elektronice a domácích spotřebičích. V loňském listopadu to bylo patnáctiprocentní zvýšení, prosinec byl ovšem stagnující,“ uvedl ředitel prodeje sítě Expert Elektro Robin Weintritt.

Letošní rok je pro prodejce elektroniky a domácích spotřebičů ještě více příznivý. Prodeje vybraného zboží v tomto segmentu si začaly držet stabilní míru růstu. Údaje nejen maloobchodní sítě Expert elektro tak již ukazují na dlouhodobější trend: „Zejména letošní duben a měsíce následující byly v prodejích velmi silné. Meziroční růst se v tomto období pohyboval v rozmezí deseti až dvaceti procent, což předčilo i naše očekávání,“ řekl Robin Weintritt s tím, že umělé znehodnocení tuzemské měny Českou národní bankou mohl být jeden z vlivů na růst domácí poptávky.

Maloobchodní prodejce Expert Elektro očekává, že závěr roku se v souvislosti s vánoční sezónou opět pozitivně promítne do prodejů širokého sortimentu elektroniky a spotřebičů pro domácnosti. Tahounem letošních Vánoc budou patřit smartphony, tablety nebo herní konzole. Samozřejmostí vánočních prodejů jsou i drobné elektrospotřebiče jako například rychlovarné konvice, holicí strojky, toustery či domácí pekárny.

O Expert Elektro

Expert Elektro je nákupní sdružení, které v České republice působí od roku 1996. O rok později se stalo součástí mezinárodní kooperace Expert International, která působí v mnoha evropských zemích jako například v Německu, Dánsku, Itálii, Španělsku či Rakousku. Mezi evropskými řetězci drží celkově 4. místo. V České republice má sdružení více než 50 kamenných obchodů a provozuje rovněž e-shop.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec