Experti z členských států rozšířené Visegradské skupiny na ministerstvu jednali o mezinárodním právu rodinném

21.02.2016 22:03

Ministerstvo spravedlnosti ČR hostilo v pondělí a úterý pracovní setkání odborníků ze zemí rozšířené Visegradské skupiny.

Experti z členských států rozšířené Visegradské skupiny na ministerstvu jednali o mezinárodním právu rodinném
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova ministerstva spravedlnosti

Schůzka byla pořádána v rámci předsednictví České republiky ve Visegradské skupině v období 2015/2016. Hlavním tématem setkání bylo mezinárodní právo rodinné, konkrétně diskuse o praktických zkušenostech justičních orgánů středoevropského regionu při řešení rodinných sporů s přeshraničním prvkem (rozvody manželství a péče o děti).

Diskutována byla zejména stávající pravidla pro mezinárodní příslušnost soudů v rozvodových řízeních, postup soudů a ústředních orgánů v případech únosů dětí, přenesení soudní příslušnosti do jiného státu, uznávání a výkon rozhodnutí a řada dalších souvisejících otázek.

Zúčastnění odborníci identifikovali jak společné příklady dobré praxe, tak i problémy, s nimiž se soudy a ústřední orgány potýkají. Závěry setkání budou zohledněny při přípravě pozice k návrhům plánovaných změn unijního práva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…