Expozice ZKL na MSV Brno ve znamení tradiční kvality i technologických inovací

29.09.2014 8:01

Již za několik dnů se znovu otevřou brány brněnského výstaviště při příležitosti 56. Mezinárodního strojírenského veletrhu, který je největší akcí svého druhu ve střední Evropě.

Expozice ZKL na MSV Brno ve znamení tradiční kvality i technologických inovací
Foto: ZKL
Popisek: ZKL

V termínu od 29. 9. do 3. 10. tento průmyslový svátek navštíví bezmála stotisícovka návštěvníku a představí se zde více než 1.500 tuzemských i zahraničních vystavovatelů. Čestné místo má mezi domácími strojírenský koncern ZKL se sídlem v Brně, největší středoevropský výrobce velkorozměrových soudečkových, speciálních a dělených ložisek. Expozice ZKL se nachází v pavilónu F na stánku 076. Návštěvníci se mohou těšit na zajímavé novinky v čele s těsněnými soudečkovými ložisky generace NEW FORCE.

ZKL se účastní veletrhů na místní i nadnárodní úrovni pravidelně. I když by se mohlo zdát, že tomuto způsobu prezentace v moderní době odzvonilo, opak je pravdou. „Mezinárodní strojírenský veletrh pro nás představuje atraktivní způsob prezentace našeho stávajícího portfolia valivých ložisek i zajímavých novinek. I když se většina našich obchodů realizuje na mezinárodní úrovni, vítáme možnost napřímo oslovit konečné uživatele a setkat se s tuzemskými obchodními partnery. Věříme, že na letošní veletrh dorazí v hojném počtu stejně, jako tomu bylo v předchozích ročnících“, říká Ing. Jiří Prášil, CSc., generální ředitel ZKL.

Základem expozice ZKL je klasický sortiment, který je díky konstantnímu výzkumu a vývoji neustále rozšiřován. „Zlatým hřebem expozice je v letošním roce absolutní novinka, která byla nedávno úspěšně otestována v rámci pilotního projektu v Brazílii. Jedná se o těsněná soudečková ložiska vhodná především pro provozy, kde dochází ke zvýšenému znečištění či vlhkosti a ložiska se zde nadměrně opotřebovávají“, vysvětluje Ing. Jiří Prášil, CSc. „Díky speciální úpravě těsněním dochází k výraznému prodloužení životnosti součástek. Tento design navíc přináší další benefity, jako je snížení potřeby údržby, zvýšení spolehlivosti, úbytek spotřeby maziva, využití v prostorech, kde nelze aplikovat vnější těsnění nebo ekologickou šetrnost“, dodává. Tento výjimečný produkt se v rámci veletrhu zúčastní soutěže Zlatá medaile, ve které jsou mezinárodní odbornou porotou hodnoceny inovátorské výrobky napříč různými kategoriemi.

Součástí expozice jsou také 2 převodovky od společnosti ZŤS Sabinov. Jedna z nich je funkční a zákazníci si na ní mohou za provozu prohlédnout další novinku koncernu ZKL – Systém vzdálené diagnostiky. „Tento systém je určen pro nepřetržitý monitoring klíčových strojů, pro zajištění bezpečnosti, spolehlivosti a způsobilého provozu výrobních zařízení“, vysvětluje generální ředitel. „V tomto konkrétním případě můžeme sledovat teplotu, vibrace, otáčky i další ukazatele. Tato inovace umožňuje plánovat servisní údržbu, minimalizovat ztráty způsobené neplánovanými odstávkami či zajistit vysokou kvalitu produktů v přesné výrobě. Oproti konvenčnímu pořízení diagnostiky, odpadají náklady na pořízení technologií, školení personálu a údržbu systému, o vše se totiž stará vlastní diagnostické oddělení ZKL“, uzavírá.

Své místo má v expozici i produkce dceřiného závodu ZKL Hanušovice. V jejím středu stojí mosazné klece a trubkový program pro chladící a brzdící soustavy, soustavy klimatizací a veškeré soustavy rozvádějící kapalná média. Kromě produktové stránky se návštěvníci mohou těšit také na představení doprovodných služeb a řešení na míru, která koncern odlišují od běžné konkurence.  

O společnosti ZKL

Společnost ZKL je největší výrobce velkorozměrových soudečkových, speciálních a dělených ložisek ve střední Evropě. Věnuje se výzkumu, vývoji, výrobě a distribuci valivých ložisek, výrobě speciálních ložisek a komponentů pro automobilový a železniční průmysl. Tradiční český výrobce koncern ZKL prosazuje flexibilitu a rychlost v plnění požadavků zákazníka. Ve všech činnostech navíc uplatňuje šetrný přístup k životnímu prostředí. V současné době v koncernu pracuje více než 1 110 zaměstnanců. ZKL se během své šedesátileté tradice stala osvědčeným a spolehlivým dodavatelem s certifikací pro celou řadu průmyslových podniků. Vyráběný sortiment standardních a speciálních ložisek značky ZKL plní ty nejnáročnější požadavky zákazníků v široké oblasti jednotlivých průmyslových odvětví. Příkladem kam ZKL dodává své produkty, mohou být odvětví hutnictví, energetiky, těžkého strojírenství, těžby a zpracování surovin, automobilového průmyslu, dopravy, zemědělství a mnoho dalších. Další informace naleznete na: www.zkl.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…