FAEI: Téma týdne - Přežít autonehodu nestačí

18.09.2017 11:06

Není snad dne, kdybychom ve zpravodajství nenarazili na autohavárie a jejich oběti. Když byly na začátku září spuštěny webové stránky projektu Poúrazová péče, byla redakce portálu Finančního a ekonomického institutu (FAEI.cz) mezi desítkami médií, které o tom informovaly. Ale i když jezdíte opatrně a dodržujete předpisy, nemusí to ještě znamenat, že pokaždé dojedete do cíle bez nehody. Proto se redakce rozhodla problematice tuzemské následné poúrazové péče věnovat prostor v rubrice TÉMA TÝDNE.

FAEI: Téma týdne - Přežít autonehodu nestačí
Foto: archiv pana Martina
Popisek: Sanitka se zapnutým majákem, kterou řídil pan Martin, se střetla s předjížděným autem. K vážně zraněnému pacientovi už nedojela...

„Jeli jsme k pacientovi, který měl těžké popáleniny v obličeji rozžhaveným hliníkem,“ vzpomíná na osudnou červencovou sobotu roku 2015 záchranář Martin (47). Sanitka se zapnutým majákem, kterou řídil, se střetla s předjížděným autem, protože jeho řidič začal v tu chvíli odbočovat vlevo. Sanitka vyletěla ze silnice, převrátila se a narazila do betonového sloupu. Co se dělo dál, ví jen z vyprávění…

Pan Martin se se svým příběhem svěřil webu www.pourazova-pece.cz. Začátkem září jej spustil projekt Poúrazová péče, který vzniká od jara letošního roku. Projekt si klade za cíl přispět k lepší informovanosti o možnostech návratu do života po těžkých úrazech při autonehodách.

TÉMA TÝDNE přinese už zítra další příběhy lidí, kteří se poprali s osudem a po těžké autonehodě se vrátili anebo vracejí do běžného života. V následujících dnech pak představíme odborná pracoviště, která se stala partnery projektu Poúrazová péče a která jsou připravena pomoci obětem nehod. Ve středu to budou partnerské rehabilitační ústavy a kliniky, ve čtvrtek lázně. A v pátek zveřejníme rozhovor k poúrazové péči s manažerem pojišťovny, která vyhmátla díru na trhu.

První ze série článků si můžete přečíst ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …