FAEI.cz: Poslanec Kott (ANO) by chtěl monopolizovat odtahy na dálnicích

22.01.2020 10:16

Poslanec Josef Kott (ANO), absolvent zemědělské fakulty a někdejší produktový manažer jedné z firem ve skupině Agrofert, se loni v září stal přes noc „odborníkem na dopravu“, informuje dnes portál FAEI.cz.

FAEI.cz: Poslanec Kott (ANO) by chtěl monopolizovat odtahy na dálnicích
Foto: Depositphotos.com
Popisek: Motorista nebude chtít hradit náklady na odtah vozidla, když má jej má předplacen v rámci své asistenční služby

Kott totiž podal písemný pozměňovací návrh k novele zákona o pozemních komunikacích, jenž je aktuálně projednáván ve sněmovně, který by mohl pořádně sáhnout do peněženek všech motoristů, kteří by se na českých dálnicích ocitli s havarovaným či nepojízdným vozidlem. Podle poslancova návrhu by si už majitel nepojízdného či havarovaného vozu na dálnici nemohl moci sám zvolit odtahovou službu, napsal server.

O odtahu vozu, který tvoří překážku provozu, by totiž nově vždy rozhodovala policie (včetně obecní), a to bez ohledu na to, zda již majitel havarovaného vozidla odtah zavolal, upozornila Česká asociace pojišťoven (ČAP).

Dalším problémem navrhované úpravy je podle asociace také to, že motorista nebude dopředu znát cenu nuceného odtahu, navíc nebude schopen ovlivnit to, kam bude jeho havarovaný vůz odtažen a jasné není ani to, kdo by nesl odpovědnost za případnou škodu po dobu, kdy vozidlo nebude v jeho dispozici. Nepochybně tak budou vznikat problémy s úhradou nákladů: Motorista je logicky nebude chtít hradit, když má předplacen odtah v rámci své asistenční služby, a pojišťovny zase nebudou proplácet náklady za odtahy, které neobjednaly.

Celý text si můžete přečíst ZDE.

Více  poslanci Josefu Kottovi ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…