FN Brno: Nedonošené děti se budou vyvíjet bezpečněji. Mají nové pelíšky

16.08.2019 12:39

Spolek NEDOKLUBKO předal v pátek 16. srpna 2019 Neonatologickému oddělení Fakultní nemocnice Brno pět kusů speciálních pelíšků NEOBED.

FN Brno: Nedonošené děti se budou vyvíjet bezpečněji. Mají nové pelíšky
Foto: fnbrno.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Brno - logo

Čtyři kusy jsou pro jednotlivá miminka, jeden kus je pro dvojčátka. NEOBED jsou speciální pomůcky pro nedonošené děti a slouží k zajištění prenatální polohy. Pelíšky mají ohraničený tvar, a proto se v nich děti zklidní, cítí se bezpečně a mohou se tak dál vyvíjet.

„Mám radost, že můžeme darovat pelíšky také v brněnské fakultní nemocnici.  Jsem zde poprvé a musím říci, že jsem nadšená přátelskou atmosférou mezi sestřičkami a maminkami. Nedoklubko s Brnem již tradičně spolupracuje a naše koordinátorka Simona Banasinská na Neonatologické oddělení chodí pravidelně navštěvovat maminky s nedonošenými dětmi,“ říká Lucie Žáčková, ředitelka spolku NEDOKLUBKO.

„Pro nás je spolupráce se spolkem Nedoklubko důležitá, nejedná se o první dar, ale troufám si říci, že jsme již na dobré úrovni vzájemné spolupráce. Pelíšky a jiné pomůcky jsou zejména pro naše maminky a jejich miminka velkou pomocí,“ sdělila Mgr. Pavla Opálková, vrchní sestra Neonatologického oddělení FN Brno.

Jedná se o finanční dar ve výši 25 tisíc Kč jednomu ze dvanácti specializovaných center v České republice. Podobný dar již obdržely porodnice U Apolináře nebo FN Motol. Neonatologické oddělení FN Brno v Porodnici na Obilním trhu 11 ročně pečuje zhruba o 700 nedonošených dětí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…