FN Brno: Pokoje pro děti s infekčními nemocemi zdobí barevné obrázky. Díky Solničce

22.09.2016 9:41

Pacienti hospitalizovaní na odděleních Kliniky dětských infekčních nemocí v Dětské nemocnici FN Brno se nyní budou léčit v příjemnějším prostředí – všechny pokoje lůžkových oddělení byly v uplynulých měsících revitalizovány a jejich stěny zdobí veselé obrázky s motivy zvířat.

FN Brno: Pokoje pro děti s infekčními nemocemi zdobí barevné obrázky. Díky Solničce
Foto: fnbrno.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Brno - logo

Během pobytu v izolaci budou dětem dělat společnost opice, pejsci, veverky, žáby… apod. Barevnost pokojů dotvářejí také nové okenní a koupelnové závěsy.

O zútulnění celkem 25 pokojů se postaral spolek Solnička – dobrovolnická, nezisková organizace, která primárně podporuje děti s cystickou fibrózou či jiným vážným onemocněním. Jejím cílem je získávat materiální dary a finanční prostředky pro konkrétní rodiny, kterým do života vstoupila nevyléčitelná či komplikovaně léčitelná nemoc. Podílí se také na obecně prospěšných projektech, které usnadňují a zpříjemňují léčbu v nemocnicích či léčebních centrech těmto dětem. Více najdete na www.spoleksolnicka.cz.

Celková investice na revitalizaci pokojů: 1 100 000 Kč

Doba trvání projektu: říjen 2015 - září 2016

Sponzoři: Krajský úřad Jihomoravského kraje, Cígler softwares, MalujemeJinak, spolek Solnička, Centrum Tisku

Realizátoři: spolek Solnička, MalujemeJinak

Na realizaci projektu přispěl výtěžek z akcí: Dejme Lužánkám Š(v)anci, Fb sbírka Lenky Halouskové, sbírka pracovníků 2faces Brno, akce Kopeme pro Šimona - Bučovice, Sportples Brno

Barterový sponzoring akce: Hedva – věnovala látky na závěsy do pokojů a koupelnové závěsy v tematických barvách pokojů.

Klinika dětských infekčních nemocí FN Brno

Nachází se v Dětské nemocnici na Černopolní 22a v budově R (ambulance) a S. Ročně je na lůžkových odděleních hospitalizováno přibližně 1700-1800 pacientů s průměrnou dobou ošetřování cca 5 dnů. Děti jsou uloženy na pokojích podle typu onemocnění a věku. Opouštění pokoje během hospitalizace není možné. Jeden z rodičů může pobývat s dítětem na pokoji během dne.

Přednostkou KDIN je MUDr. Lenka Krbková, CSc., primářem MUDr. Tomáš Habanec, Ph.D.

Další údaje o klinice lze najít na webu www.fnbrno.cz > Kliniky a oddělení > Klinika dětských infekčních nemocí a také ve Výroční zprávě: (www.fnbrno.cz > O nemocnici > Nemocnice v datech > Výroční zpráva 2015)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…