FN Hradec Králové: Poradna pro odvykání kouření rozšířila ordinační hodiny

18.10.2018 21:05

Poradna pro odvykání kouřenípři Plicní klinice Fakultní nemocnice Hradec Králové od září rozšířila své ordinační hodiny.

FN Hradec Králové: Poradna pro odvykání kouření rozšířila ordinační hodiny
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

Služeb poradny bylo možné od jejího vzniku v říjnu 2015 využívat pouze jeden den v týdnu, nyní je možné se objednávat na čtvrtek a pátek. Poradna je určena pro veřejnost, ale i pacienty a zaměstnance nemocnice.

„Poskytujeme komplexní péči a podporu lidem, kteří se rozhodnou přestat kouřit.Vyšetření je bezplatné, po konzultaci s odborníkem je navržený léčebný postup, včetně využití určitých léků, které kuřákům mohou pomoci přestat kouřit,“ řekl přednosta Plicní kliniky FN HK doc. MUDr. Vladimír Koblížek Ph. D. Plicní klinika na provozu spolupracuje s Nemocniční lékárnou FN HK, zájemci o pomoc poradny se mohou objednat prostřednictvím telefonu 495 834 377 nebo e-mailem: stopkoureni@fnhk.cz

Vybudování poradny bylo součástí projektu Nekuřácké nemocnice, kterou se Fakultní nemocnice Hradec Králové stala od 1. května 2016. Od té doby je v celém areálu nemocnice zakázáno kouření až na několik vyhrazených míst pro kuřáky. Cílem celého projektu je omezení negativních důsledků kouření a pomoc závislým na tabáku při odvykání.Za dobu fungování poradny odborníci pomáhali několika stovkám lidí, dosavadní úspěšnost odvykání se pohybuje kolem 40 procent, což je ve srovnání s republikovými a celosvětovými statistikami dobrý výsledek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…