FN Hradec Králové na Prezentaci středních škol a zaměstnavatelů

20.11.2018 15:48

Fakultní nemocnice Hradec Králové se 16. a 17. listopadu představila na Prezentaci středních škol a zaměstnavatelů 2018, která se konala v Kongresovém centru Aldis v Hradci Králové.

FN Hradec Králové na Prezentaci středních škol a zaměstnavatelů
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

Součástí akce byla také takzvaná Živá knihovna zaměstnání, kde nemocnice prezentovala práci sester. FN HK na veletrhu převzala ocenění Firma škole 2018 za významnou spolupráci a podporu střední školy při vzdělávání a odborné přípravě žáků.

„Velmi si ocenění vážíme, protože spolupráci se zdravotnickými školami považujeme za zásadní pro zajištění budoucích zaměstnanců na naše klinická pracoviště. Bereme to také jako poděkování všem našim pracovníkům, kteří se podílejí na výuce studentů královéhradecké zdravotnické školy ať už v prostorách školy nebo na klinických pracovištích, která FN HK na ocenění nominovala. Moc děkujeme vedení školy,“ řekla náměstkyně pro ošetřovatelskou péči FN HK Mgr. Dana Vaňková.

Prezentaci uspořádal Královéhradecký kraj ve spolupráci s Krajskou hospodářskou komorou, celkem se zúčastnilo 101 středních škol a firem nejen z Královéhradeckého kraje. Fakultní nemocnice Hradec Králové na svém stánku například představila prezentaci k letošnímu 90. výročí otevření areálu FN HK na soutoku a nabízela podrobnější informace o možnosti zaměstnání v nemocnici.

V rámci Živé knihovny zaměstnání, kterou pořádal Svaz průmyslu a dopravy ČR, a která byla určena žákům posledních ročníků základních škol, nemocnice představila možnosti uplatnění pro povolání sestry. Prezentace byla interaktivní, žáci si mohli vyzkoušet pod vedením zkušených odborníků například kardiopulmonální resuscitaci na cvičném modelu a také si mohli vyslechnout skutečné příběhy pracovníků nemocnice týkající se sesterského povolání.

Fakultní nemocnice Hradec Králové patří k největším a nejmodernějším zdravotnickým zařízením nejen ve východních Čechách, ale v celé České republice. Pacientům nabízí péči na vysoké odborné úrovni na více než 1370 lůžkách a zaměstnává na pět tisíc lidí. Bližší informace o možnostech pracovních uplatnění je možné získat ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…