FN Hradec Králové uspěla s projektem na další rozvoj dobrovolnické činnosti

11.05.2021 7:33

Fakultní nemocnice Hradec Králové uspěla s žádostí o dotaci v rámci projektu Efektivizace systému nemocniční péče v České republice prostřednictvím dobrovolnické činnosti. Cílem podpory je další rozvoj dobrovolnictví v nemocnicích.

FN Hradec Králové uspěla s projektem na další rozvoj dobrovolnické činnosti
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

„Hlavním cílem působení dobrovolníků ve FN HK je pomoc při navození psychické pohody u pacienta a rozptýlení od nemoci. Od získání dotace v programu očekáváme zintenzivnění této formy pomoci, včetně náboru dalších dobrovolníků, například akcemi na školách,“ uvedla náměstkyně pro ošetřovatelskou péči FN HK Mgr. Dana Vaňková.

V současné době je v souvislosti s epidemií COVID-19 dobrovolnický program ve FN HK s ohledem na zákaz návštěv pacientů a epidemiologická opatření utlumen. Před vypuknutím epidemie pomáhalo na několika pracovištích nemocnice zhruba 15 dobrovolníků, především studentů vysokých škol, kteří byli pacientům společníky u lůžka či při procházkách v rámci areálu FN . Dobrovolníci s pacienty trávili čas především povídáním si nebo četbou.

Celkem v nemocnici od roku 2005 v rámci dobrovolnického programu působilo více než 200 dobrovolníků. Nyní od roku 2013 nemocnice na programu úzce spolupracuje s Diecézní katolickou charitou Hradec Králové.

Dobrovolnickou činnost ve Fakultní nemocnici Hradec Králové organizuje nová koordinátorka dobrovolníků, kterou je Mgr. Blanka Vápeníková. V případě dotazů o možnostech spolupráce ji můžete kontaktovat na telefonech 495 832 907 nebo 722 983 019 či e-mailu: blanka.vapenikova@fnhk.cz. Bližší informace o dobrovolnictví ve FN HK je možné najít ZDE.

Projekt Efektivizace systému nemocniční péče v České republice prostřednictvím dobrovolnické činnosti je spolufinancován Evropskou unií z Evropského sociálního fondu v rámci operačního programu Zaměstnanost. Ministerstvo zdravotnictví ČR schválilo celkem 13 žádostí o poskytnutí dotace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…