FN Hradec Králové zvýšila odměny dlouholetým zaměstnancům při odchodu do důchodu

03.05.2021 10:57

Fakultní nemocnice Hradec Králové od začátku května 2021 zvýšila odměny zaměstnancům vyplácené při odchodu do důchodu podle počtu odpracovaných let v nemocnici.

FN Hradec Králové zvýšila odměny dlouholetým zaměstnancům při odchodu do důchodu
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

Zatímco dosud byla maximální výše odměny 60.000 korun za odpracovaných 20 a více let, nyní mohou zaměstnanci, kteří v nemocnici odpracují 25 a více let získat 100.000 korun. Nemocnice letos také poskytne jednorázovou dotaci 1.000 korun všem zaměstnancům do osobních zaměstnaneckých kont z Fondu kulturních a sociálních potřeb (FKSP) nad rámec pravidelného přídělu.

Anketa

Jakou školní známkou hodnotíte vládnutí Andreje Babiše? (Ptáme se od 2. 5. 2021)

14%
57%
4%
7%
18%
hlasovalo: 11425 lidí

„Navýšením částky při odchodu do důchodu chceme poděkovat všem zaměstnancům, kteří věnují velkou část svého profesního života nemocnici a ocenit jejich dlouholetou práci pro zajištění chodu nemocnice a péče o pacienty. FN HK patří mezi stabilní zaměstnavatele a pro své zaměstnance zajišťuje nejrůznější benefity,“ uvedl ředitel FN HK prof. MUDr. Vladimír Palička, CSc., dr. h. c. 

Nemocnice bude odměny vyplácet z prostředků FKSP, týkat se budou všech zaměstnanců, kteří mají úvazek 0,2 a více a odcházejí do starobního či plného invalidního důchodu. Již po odpracovaných pěti letech získává zaměstnanec odměnu ve výši 20.000 korun, která se poté bude každý další rok zvyšovat o 4.000 korun až do maximální výše 100.000 korun.

Letošní výjimečná jednorázová dotace do osobních zaměstnaneckých kont FKSP byla všem zaměstnancům připsána během dubna, jedná se o poděkování za vysoké pracovní nasazení během epidemie COVID-19. Samotný každoroční příspěvek na osobní konta zaměstnanců FN HK se v posledních letech stále zvyšuje, letos byl stanoven na 11.040 korun. Zaměstnanci mohou příspěvek využít na nákup volnočasových benefitů dle vlastních preferencí, například na rekreaci, kulturu, sport, vzdělávání či na nákup vitamínů, oční optiky, knih nebo na penzijní připojištění.

Odměny při odchodu do důchodu a příspěvek do osobních kont FKSP jsou jen částí benefitů, které mohou zaměstnanci FN HK využívat, patří mezi ně například pět týdnů dovolené či pět dnů takzvaných sick days a mnoho dalších. Jejich přehled je možné najít ZDE. V případě zájmu o práci ve FN HK je nabídka volných pozic zveřejněna ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…