FNUSA: Kurz ukáže zdravotníkům, jak efektivně pomoci s odvykáním kouření

01.12.2015 8:35

Nedlouho před Novým rokem, kdy si řada lidí dá opět předsevzetí skoncovat s kouřením, se na nápor nových klientů připravují i zdravotníci.

FNUSA: Kurz ukáže zdravotníkům, jak efektivně pomoci s odvykáním kouření
Foto: FNUSA
Popisek: FNUSA

Na workshop, zaměřený na praktický nácvik komunikace lékaře s klienty závislými na tabáku, zve všechny lékaře i další zdravotnické pracovníky Kardiovize Brno 2030, projekt Mezinárodního centra klinického výzkumu FNUSA-ICRC. Podkladem pro kurz jsou zkušenosti ze Švýcarska. Švýcarský model vychází z metod zaměřených na aktivní učení a získávání dovedností a praxe. Ve výuce pomáhají i profesionální herci z brněnských divadel.

Dvoudílný workshop Závislost na tabáku s podtitulem Jak s pacienty při odvykání kouření efektivně pracovat začne ve středu 2. prosince od 12:00 a pokračovat bude o týden později 9. prosince 2015 od 14:00.

Kurz nabízí individuální trénink s profesionálními herci v simulačním centru, praktické ukázky komunikace mezi lékařem a pacientem. Nebude chybět návod, jak pracovat s nemotivovaným pacientem – „rolling with resistance" či promítání edukativního videa. Takzvaný koncept 5A bude aplikovaných na skutečných příkladech pomocí standardizovaných pacientů, kteří budou ztvárněni profesionálními herci. Výuka je naplánovaná na 2 čtyřhodinové lekce.

Workshop, který se uskuteční ve Fakultní nemocnici u sv. Anny v Brně v budově Mezinárodního centra klinického výzkumu (Pekařská 53, Simulační centrum, Budova D2a) je pro účastníky zdarma. Kapacita kurzu je z prostorových důvodů omezená. Je proto nutné se předem registrovat vyplněním formuláře https://docs.google.com/forms/d/198KmJFlytV7AEsg1f53UpJp1G5b6GiQki_8DxRbd7jI/viewform nebo kontaktovat pořadatele emailem martin.homolka@fnusa.cz.

Kardiovize Brno 2030 je projekt, jehož cílem je získávání aktuálních zdravotních rizik Brňanů a jejich minimalizace skrze preventivní programy. Program je dvoufázový. V první fázi zahájené počátkem roku 2015 výzkumníci u dobrovolníků mapují rizikové faktory srdečně cévních onemocnění. Získané informace pomůžou určit zdravotní rizika Brňanů. Ve druhé fázi se navrhnou programy, jejichž cílem bude snížit výskyt nebezpečných vlivů. Vedoucím projektu je MUDr. Ondřej Sochor, PhD., z 1. interní kardioangiologické kliniky, mezinárodním koordinátorem pak prof. Francisco Lopez-Jimenez MD., MSc., z americké Mayo Clinic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…