FNUSA: Metabolická jednotka intenzivní péče získala modernější prostory

28.08.2020 7:34

Metabolická jednotka intenzivní péče ve Fakultní nemocnici u sv. Anny v Brně se přestěhovala do nových, zrekonstruovaných prostor. Modernější zázemí ocení pacienti i zdravotnický personál.

FNUSA: Metabolická jednotka intenzivní péče získala modernější prostory
Foto: FNUSA
Popisek: FNUSA

Metabolická JIP je využívána pacienty s akutním i chronickým selháním ledvin a jater, s nespecifickými střevními záněty, s akutními komplikacemi diabetes mellitus nebo s akutními infoxikacemi. „Přestěhováním se do zrekonstruovaných prostor jsme získali modernější zázemí, které svým uspořádáním a velikostí odpovídá požadavkům JIP. Vznikl samostatný filtr pro personál se sociálním zařízením, dvě WC – pro imobilní a běžné pacienty, bezbariérová koupelna. Máme také větší prostory kolem lůžek pacientů a obrovskou výhodou je chlazení prostor, kdy je udržována optimální teplota celého pracoviště,“ popsal nové prostory Tomáš Rybnikář, staniční sestra metabolické JIP, která je součástí II. interní kliniky FNUSA a LF MU.

Vedoucí lékař metabolické JIP MUDr. Aleš Průcha oceňuje na novém pracovišti zejména prostornost. „Dříve jsme měli opravdu stísněné prostory, což neodpovídalo potřebám moderní JIP a komplikovalo provoz. Nemluvě o teplotě, která vlivem špatného stavu oken a bez kvalitní vzduchotechniky v létě stoupala opravdu vysoko. Ocení to především pacienti, kteří u nás mohou být v případě závažnějších chorob hospitalizováni týdny i měsíce,“ doplnil Aleš Průcha.

Metabolická JIP je nyní nově umístěna v budově J (předtím budova P). Rekonstrukce prostor probíhala od března do července 2020 a stála necelý milion korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…