FNUSA: Návrat k plánovaným operacím bude velmi pozvolný

27.11.2020 9:15

Ve čtvrtek bylo ve Fakultní nemocnici u sv. Anny v Brně celkem 107 pacientů s onemocněním COVID-19. Třináct na anesteziologicko resuscitační klinice na umělé plicní ventilaci (čtyři také na přístroji ECMO), tři pacienti na umělé plicní ventilaci na ortopedické JIP a jeden na neurologii. Zdravotní stav všech je vážný.

FNUSA: Návrat k plánovaným operacím bude velmi pozvolný
Foto: FNUSA
Popisek: FNUSA

Celkem tedy máme na umělé plicní ventilaci 17 pacientů. 15 pacientů je na jednotkách intenzivní péče na dalších klinikách, zbylí na lůžkách s HFNO (vysokoprůtoková nosní oxygenoterapie), kyslíkem a standardních lůžkách. Pokud se jedná o počty nakaženého zdravotnického personálu – nemocných je 103 zdravotníků – 10 lékařů, 93 nelékařů.

Vzhledem ke stále vysokému počtu nakažených zdravotníků a pacientů s onemocněním COVID-19 na umělé plicní ventilaci bude návrat k plánovaným operacím opravdu velmi pozvolný, ve středu naši lékaři provedli 35 operací (z běžných 60-70 denně).

Ještě stručně k aktivitám dobrovolníků z našeho DobroCentra. Připravili pro oddělení, na která v běžném režimu pravidelně docházejí za pacienty, alespoň adventní věnce. A myslí i na dárce krve. Konkrétně ve středu 2. prosince bude v odběrovém centru Krevní banky Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně „mikulášské darování krve“. Dobrovolníci z DobroCentra napletli ponožky, vyrobili šité stromečky a brněnská malířka Věra Hašová vyrobila originální vánoční přáníčka. Takže každý, kdo přijde ve středu darovat krev do sv. Anny, dostane přání a dárek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…