FNUSA: Velikonoční tvoření se letos konalo pouze s dětmi

10.04.2020 13:00

Obvykle se dobrovolníci z DobroCentra Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně vypravují každé předvelikonoční období za pacienty, aby s nimi v improvizovaných dílnách vytvořili nejrůznější velikonoční artefakty. Letos však kvůli onemocnění COVID-19 tvořili pouze s dětmi zdravotníků, které již třetí týden pomáhají na detašovaném pracovišti hlídat.

FNUSA: Velikonoční tvoření se letos konalo pouze s dětmi
Foto: FNUSA
Popisek: FNUSA

Dobrovolníci, zajišťující péči o děti zaměstnanců nemocnice se snaží, aby se děti nenudily a zároveň něco aktivně tvořily. Proto pro ně před Velikonocemi vymysleli tematický velikonoční program v podobě výtvarných dílniček. „Děti pod dohledem dobrovolníků tvořily velikonoční dekorace, které si následně mohly odnést domů. Základem veškerého tvoření byla samozřejmě vajíčka, nechyběly ale ani květináče, rostlinky a další symboly jara,“ popsala vedoucí DobroCentra Svatava Kalná.

Z dalších aktivit připravovaných dobrovolníky stojí za zmínku cyklus předčítání pohádek s baletní tematikou a ukázkami baletu spolu s herci z Národního divadla Brno, cestovatelské povídání ve spolupráci s CK Livingstone nebo pravidelné pátky s canisterapeutickým psem. „Děti si s pejskem zacvičí, společně luští hlavolamy, vyzkouší si, kdo je rychlejší a šikovnější,“ uvedla chovatelka canisterapeutického psa Bastiena Jana Benešová a dodala, že po dopolední svačině si děti se psem hrávají i na zahradě.

Právě možnost trávit čas na čerstvém vzduchu v přilehlé zahradě vítá většina dětí. Díky společnostem Sparkys a Bambule bylo navíc možné zahradu zdarma vybavit a vytvořit tak improvizované hřiště se zahradními domečky, skluzavkou a dalšími prolézačkami. Děti dostaly také koloběžky a spoustu dalších hraček pro dny s horším počasím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…